Lejlighed på Manhatten koster i snit 6,5 millioner
Priserne på lejligheder i New York bliver ved med at stige. Gennemsnitsprisen er nu 6,5 millioner kroner.

Der er tilsyneladende ingen grænse for boligpriserne i New Yorks hotte kvarterer. Nye tal fra to af byens største ejendomsmæglere viser ifølge AP, at priserne i fjerde kvartal af 2006 satte rekord på Manhattan - endnu engang.

Gennemsnitsprisen på en lejlighed på Manhattan er nu 6,5 millioner kroner eller fem procent mere end for et år siden. Stigningen dækker dog over store udsving, hvor de trendy kvarterer bliver voldsomt dyrere, mens de mindre smarte områder stagnerer.

Et af de mest trendy boligområder er Upper West Side, hvor priserne på et år er steget næsten 50 procent. Her koster en lejlighed nu i gennemsnit 32 millioner kroner.

»Markedet for luksuslejligheder bliver ved med at være meget stærkt, og vi bliver ved med at se vækst i denne sektor,« siger Hall F. Wilkie, der er chef for ejendomsmægleren Brown Harros Stevens, til AP.

Ligesom i København står lejlighederne i dag længere tid til salg end for et år siden. Mæglerne forventer stigende priser i 2007 på grund af pæn jobvækst og god økonomi i New York.