Lejesvend går amok i nordsjællandsk målbal
Den hollandske nyerhvervelse Joshua John scorede fire mål, da FC Nordsjælland ydmygede Silkeborg med 6-1.

Superligaen har fået en ny attraktion.

Den hollandske lejesvend Joshua John, der for første gang optrådte i FC Nordsjællands startopstilling, er ny mand i toppen af ligaens topscorerliste, efter at han lavede fire mål, da mestrene lørdag trynede Silkeborg med 6-1 på Farum Park.

Den 23-årige wing, der kommer fra Twente og har afløst landsholdsspilleren Tobias Mikkelsen i den nordsjællandske trup, har dermed fået en start i sin nye klub, som han næppe selv har turdet drømme om.

Han fik sin debut i Aalborg i sidste weekend, hvor han trods kun otte minutter på banen stod for nordsjællændernes 1-1-udligning.

Og da han fik lov at starte på banen lørdag eftermiddag mod Silkeborg, iværksatte han et decideret amokløb mod den midtjyske forsvarskæde.

Efter 36 minutter havde han nettet fire gange, og publikum på Farum Park kunne vantro konstatere, at den nye mand sammenlagt havde været mindre end en halvleg om at lave fem mål i dansk fodbold.

Men Joshua John fik også alle tiders arbejdsforhold af et fuldstændig modløst Silkeborg-hold, der var to mål bagud efter seks minutters spil og efterfølgende overgav sig uden kamp.

Det var en beskæmmende indsats af et hold, der aldrig kom tæt nok på modspillerne til at kunne lave frispark eller i det hele taget genere mestrene i deres muntre boldtrilleri.

Igen og igen lod Silkeborgs bagkæde sig fange af dybe stikninger inden om backerne.

Specielt Michael Parkhurst, som Christopher Poulsen og Nicolaj Ritter i Silkeborgs venstreside aldrig kom i nærheden af, havde en fornøjelig eftermiddag med store, åbne vidder at løbe på.

Den nye ligatopscorer behøvede ikke at udfolde den store kunst for at lave sine fire mål, og Joshua John har næppe tabt underkæben over niveauet i dansk fodbold.

Men han blev flot serviceret af veloplagte holdkammerater, der med så megen plads omkring sig lignede de danmarksmestre, de også er.

Det blev en underlig kamp uden intensitet på et solbadet stadion, hvor godt 5.000 tilskuere småsludrende kom igennem de sidste 45 lange og halvkedelige minutter.

Jesper Bech fik reduceret for gæsterne, inden Kasper Lorentzen genoprettede forspringet på et tidspunkt, hvor selv Joshua John var begyndt at slappe af.

/ritzau/