Administration 

LEGO, Søstrene Grene og Novozymes vinder ved VM i virksomhedsfilm

PRM / LEGO, Søstrene Grene og Novozymes vinder ved VM i virksomhedsfilm

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra M2Film

Syv fornemme priser til Danmark blev det til ved gårsdagens Cannes Corporate Media & TV Awards - også kendt i folkemunde som 'VM i virksomhedsfilm'.

To af priserne - én af guld og én af sølv - gik til Netflix-dokumentaren 'LEGO House - Home of the Brick' i kategorierne Web Documentaries og Lifestyle, Art, Music & Culture, mens en yderligere guld-statuette blev givet til LEGO Classics 'Creative Storytelling' kampagne i kategorien Social Media & Short Videos.

Men det var ikke kun LEGO brandet, der havde en fest i går. Også en poetisk identitetsfilm fra Søstrene Grene høstede to sølv-statuetter i henholdsvis Marketing Communication - B2C og Corporate Videos. Ligeledes blev en rekrutteringsfilm fra Novozymes belønnet med en sølv-statuette for at have imponeret juryen i kategorien Human Resources.

Vinderfilmene er udviklet og produceret af det danske produktionsselskab M2Film, som dermed rider videre på bølgen af succes fra sidste års show i Cannes. Her vandt de sammen med A.P. Møller-Mærsk den eftertragtede Grand Prix (Bedste Film) for "The Heart of Trade" kampagnefilmen. De blev desuden kåret som 'Årets Produktionsselskab' - en pris som de til stor begejstring genvandt i år.

Jubel hos LEGO House

‘LEGO House - Home of the Brick' blev lanceret globalt på Netflix i slut juni, og der skulle således ikke gå længe, før dokumentaren gjorde sig bemærket blandt internationale reklame- og brandingjuryer. Den prisvindende film går bag om den massivt omfattende konstruktion af LEGO House, et 12.000 kvadratmeter stort LEGO oplevelsescenter fyldt med 25 millioner LEGO klodser.

Resultatet i Cannes vækker stor begejstring hos LEGO House teamet, der i disse dage fejrer den imponerende bygnings 1-års fødselsdag med masser af sjove fødselsdagsaktiviteter, som du kan læse mere om her.

Jesper Vilstrup, General Manager ved LEGO House, udtaler:

"Vi er selv meget begejstrede over filmen, som vi synes giver et godt indblik i, hvordan hver en detalje i LEGO House er gennemtænkt, og at huset er gennemsyret af kreativitet og fantasi. Og at den internationale jury er enige i den optik, er jo intet mindre end fantastisk".

Ole Holm Christensen, Executive Producer ved M2Film, kunne ikke være mere tilfreds med den flotte præstation fra alle involverede parter:

"Det er en fantastisk følelse, når et projekt som dette får anerkendelse ud over det forventede, når andre end blot seere og brugere af filmen tydeligvist værdsætter den store indsats og dybfølte passion, der ligger bag vores arbejde med "Home of the Brick" og med LEGO brandet i øvrigt."

De vindende film

Her er et overblik over de vindende danske film.

- Guld til LEGO House for 'LEGO House - Home of the Brick' i Web Documentaries

- Sølv til LEGO House for 'LEGO House - Home of the Brick' i Lifestyle, Art, Music & Culture

- Guld til LEGO Classic for 'Creative Storytelling' i Social Media & Short Videos

- Sølv til Søstrene Grene for 'The wonderful world of Anna and Clara' i Marketing Communication - B2C

- Sølv til Søstrene Grene for 'The wonderful world of Anna and Clara' i Corporate Videos

- Sølv til Novozymes for 'Graduate Recruitment' i Human Resources

Den såkaldte 'Blue Dolphin' for 'Årets Produktionsselskab' gik til M2Film, som producerede filmene ovenfor.

Vil du vide mere?

  • For udtalelser fra LEGO House:
    Trine Nissen, Senior PR and Communications Manager, LEGO House. trine.nissen@legohouse.com // +45 294469 39
  • For udtalelser om produktionssiden og/eller yderligere pressemateriale: Michael Harders, Communications Specialist, M2Film. michael.harders@m2film.dk // +45 60655699

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: