Lego-arvinger sender milliarder til Danmark fra Schweiz: For dyrt i alpelandet
Tre arvinger i familien bag Lego flytter nu en milliardformue fra Schweiz til Danmark. Omkostningerne til pengebeholdningen i bjerglandet var simpelthen for stor.

Tre Lego-arvinger flytter flere milliarder tilbage til Danmark.

Det skriver Børsen.

Det er de tre brødre Casper Kirk Johansen, Morten Kirk Johansen og Anders Kirk Johansen, der hiver penge fra Schweiz og tilbage til Danmark, skriver avisen.

Det er i oplysninger fra selskabsregistret i Schweiz, at Børsen har set, at brødrene har lukket deres schweiziske pengetanke, Kirk Kapital AG og A. Kirk Switzerland, ned.

Ingen fra Lego-familien har ønsket at stille op til interview med Børsen, men Kim Gulstad, der er direktør Kirk Kapital i familiens danske investeringsselskab, skriver:

- Baggrunden for beslutningen er, at omkostningerne var for store ved at være i Schweiz, ligesom det er hensigtsmæssigt at samle formueforvaltningen hos Kirk Kapital i Danmark, skriver Kim Gulstad, som heller ikke har ønsket at blive interviewet.

Ingen skattemæssige fordele

Ifølge Børsen er det ikke muligt at se, hvor mange penge det præcis drejer sig om. 

Men i brødrene Morten Kirk Johansen og Casper Kirk Johansens personlige selskaber, Bredallund Holding og Selmont, fremgår det, at kostprisen for hver deres ejerdel af de schweiziske pengetanke er 1,5 milliarder kroner.

Det giver dog ingen skattegevinst for brødrene, at de nu flytter pengene, forklarer skatteadvokat Torben Bagge til Børsen.

- Så når du er fuldt skattepligtig i Danmark, gør det ingen forskel, om dine penge er i udlandet eller i Danmark. Du skal betale skat af pengene i Danmark, siger han.