Legetøjsgigant fyrer topchef efter katastrofe-tal: Henter tidligere Elgiganten-boss

Legetøjsgiganten Fætter BR har fyret direktøren efter et svigtende årsregnskab.
Legetøjsgiganten Fætter BR har fyret direktøren efter et svigtende årsregnskab.
Legetøjsgiganten Fætter BR har fyret direktøren efter et svigtende årsregnskab. Foto: Brian Bergmann/Scanpix/arkiv

Selv om der her ved juletid bliver langet horder af dukker og Lego-æsker over disken i legetøjskæden Fætter BR, ser det alt andet end godt ud med virksomhedens økonomi.

I forrige uge udsendte legetøjsgiganten et skuffende årsregnskab, der viste et katastrofalt underskud på 38 millioner kroner ud af en omsætning på 3,4 milliarder kroner.

Selskabet bag kæden, kapitalfonden EQT, har nu draget konsekvensen og fyret koncernens topchef, Top-Toy-direktør Søren Torp Laursen.

Det skriver Berlingske Business.

Ny direktør for Top-Toy bliver svenskeren Per Sigvardsson, der har 20 års erfaring fra ledende stillinger i detailvirksomheder som Elgiganten og Dixons Carphone. Bestyrelsesformand for Top-Toy, Michael Hauge Sørensen, mener, at Top-Toy havde brug for en ny profil udadtil.

- Per Sigvardsson er detailhandel til fingerspidserne og har brugt hele sin karriere i detail. Han kommer med klart kundefokus og med en holdning om, at kampen afgøres i butikken, så vi glæder os, til han starter. Per har stor erfaring inden for onlinehandel og drift af fysiske butikker, og han har ligeledes solid erfaring med forandring af detailvirksomheder, siger bestyrelsesformanden til Berlingske Business. 

Ifølge den fyrede direktør var et svigtende it-system og den kolde og våde sommer skyld i det dårlige årsregnskab.

- Vores vigtige forårs- og sommersæson har lidt under det dårlige vejr, vi har haft i hele Norden, så købelysten har været mindre hos forbrugerne, når det kommer til udendørslegetøj, siger Søren Torp Laursen til Berlingske Business.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.