Legetøj var skyld i alarm
Hundige Station blev i går både lukket og genåbnet efter en bombealarm. Mistænkelig kasse viste sig at indeholde legetøj.

Af Niels Holst
niho@dny.dk
@BRØD:En kasse med legetøj sendte i går Forsvarets bomberyddere på overarbejde og forlængede rejsetiden for tusindvis af S-togspassagerer i hovedstadsområdet. Søndag eftermiddag blev en mistænkelig kasse pakket ind i sort plastik fundet i et S-tog ved Hundige Station, og politiet turde ikke tage nogen chancer. Hundige Station blev derfor lukket, Forsvarets sprængstofeksperter tilkaldt, og strømmen i køreledningerne kappet.
»I sådan en situation kan man ikke tage nogen chancer,« siger vagthavende ved Roskilde Politi.
For S-togspassagerne betød bombealarmen store forsinkelser på rejsetiden mellem henholdsvis Hundige og Vallensbæk/København og Hundige og Karlslunde/Køge. DSB satte busser ind på de ramte strækninger.
Da sprængstofeksperterne fra forsvaret ankom, valgte de at få toget kørt hen på en rangerplads lidt væk fra Hundige Station. Samtidig valgte man at afbryde strømmen i køreledningerne i tilfælde af, at man ville blive nødt til at sprænge pakken i stykker. En gennemlysning af pakken viste dog, at den var ufarlig. Da den blev sprættet op, viste det sig, at den blot indeholdt legetøj. Ejermanden kan ifølge Roskilde Politi hente sine ting på politigården i Roskilde.
Pressevagt hos DSB Martin Sun Larsen beklager forsinkelserne.
»Men overalt hvor der er mennesker, er der mulighed for, at der kan ske sådan noget. Vi opfordrer folk til at huske deres bagage, men alle kan komme til at glemme noget,« siger han.