Legetøj skyld i bombealarm
Hundige Station genåbnet efter bombealarm. Mistænkelig kasse viste sig at indeholde legetøj.

En pakke med legetøj sendte forsvarets bomberyddere på overarbejde og forlængede rejsetiden for tusindvis af S-togspassagerer i hovedstadsområdet. Søndag eftermiddag blev en mistænkelig kasse pakket ind i sort plastik fundet i et S-tog ved Hundige Station, og politiet turde ikke tage nogen chancer. Hundige Station blev derfor lukket, forsvarets sprængstofeksperter tilkaldt og strømmen i køreledningerne kappet.

»I sådan en situation kan man ikke tage nogle chancer,« siger vagthavende ved Roskilde Politi.

For S-togspassagerne betød bombealarmen store forsinkelser på rejsetiden mellem henholdsvis Hundige og Vallensbæk/København samt Hundige og Karlslunde/Køge. DSB satte busser ind på de ramte strækninger.

Da sprængstofeksperterne fra forsvaret ankom valgte de at få toget kørt hen på en rangerplads lidt væk fra Hundige Station. Samtidig valgte man at få Banedanmark til at afbryde strømmen i køreledningerne i tilfælde af, at man ville blive nødt til at sprænge kassen i stykker. En gennemlysning af kassen afslørede dog, at den var ufarlig. Da den blev sprættet op, viste det sig, at den blot indeholdt legetøj. Ejermanden kan ifølge Roskilde Politi hente det på politigården i Roskilde.

DSB forventede søndag aften klokken 20.00 at køre med små forsinkelser resten af aftenen. Pressevagt hos DSB Martin Sun Larsen beklager forsinkelserne:

»Men overalt hvor der er mennesker, er der mulighed for at der kan ske sådan noget. Vi opfordrer folk til at huske deres bagage, men alle kan komme til at glemme noget,« siger han.