Legendarisk café med konstant underskud: Vi lukker aldrig
- Vi er her i al evighed, siger ejer Jørgen Danielsen om Casablanca i Rosensgade i Latinerkvarteret i Aarhus. Foto: Google Street View
Casablanca har bygget om i fem måneder. Ejer Jørgen Danielsen venter, at hans niende regnskab som ejer af den legendariske Aarhus-café også viser røde tal.

- Det koster sindssygt mange penge at drive café, men vi har ikke tænkt os at lukke nu.

Det siger den aarhusianske rigmand, Jørgen Danielsen, efter den legendariske Aarhus-restaurant Casablanca for ottende år i træk har underskud i millionklassen.

Det skriver Lokalavisen Aarhus.

Jørgen Danielsen overtog stedet i 2009 og siden har forretningen genereret et samlet underskud på 22 millioner kroner - senest i regnskabsåret 2016/2017 landede der et minus på 4,2 millioner kroner på bundlinjen.

Det er det hidtil største underskud, men ifølge Jørgen Danielsen er der en god forklaring på det:

- Vi har haft lukket i fem måneder, mens vi byggede om. Det er svært at have indtægter, når man har lukket, og en ombygning koster også mange penge, siger han blandt andet til Lokalavisen Aarhus.

Jørgen Danielsen forudser samtidig endnu et årsregnskab med underskud, men ønsker ikke at kommentere på de seneste otte års regnskaber.

Han vil dig gerne slå fast, at Casablanca, der åbnede i 1981, ikke bukker under:

- Vi er her også i morgen, om to år og ti år. Vi er her i al evighed.

Jørgen Danielsens personlige selskab har ifølge lokalavisen en egenkapital på 264 millioner kroner, penge som han har skabt gennem firmaet System Frugt og som ejer af Sjette Frederiks Kro i Risskov og bageriet Mor Anna i Mejlgade, der som Casablanca ligger i Latinerkvarteret.