Leganger ikke nok for Slagelse
Slagelse DT fik en forfærdelig start på årets Champions League-gruppespil. Cecilie Leganger var ene om at spille op til sit normale niveau, og dermed led Slagelse et sjældent nederlag på hjemmebane til Hypo Niederösterreich.

Det er en brugt kliche, at målmanden er halvdelen af et håndboldhold, men i tilfældet Slagelse DT og Cecilie Leganger er det ganske vist. Det var desværre ikke nok for et svagt spillende Slagelse-mandskab, der på hjemmebane tog imod Hypo Niederösterreich i den første kamp i Champions League-gruppespillet. Østrigerne vandt overraskende 25-22, selvom den norske målmand i perioder var i særklasse.

Især i første halvleg leverede hun den ene mesterredning efter den anden, og Leganger var en væsentlig årsag til, at Slagelse ikke kom bagud med mere end to mål i starten af kampen, hvor det kneb gevaldigt med at få gang i spillet.

Slagelse fik dog efterhånden mere styr på forsvaret, og det var især med udgangspunkt i en stærk defensiv og en formidabel Leganger, at Slagelse fik lagt lidt afstand i de sidste 10 minutter af første halvleg og kunne gå til pause foran 12-10.

Forspringet blev øget til fire mål i starten af anden halvleg, men herefter faldt niveauet hos Slagelse og Leganger, og med godt 10 minutter igen fik Hypo udlignet til 20-20. Herefter faldt Slagelse sammen, og Hypos danske træner Ryan Zinglersen kunne se sit hold vinde de sidste 10 minutter med 5-2, og dermed kampen med 25-22, hvilket han efter slutfløjtet var ovenud lykkelig for.

»Det er fantastisk for os det her. Når vi ikke kan snakke sammen, må vi slås, og det gjorde vi i anden halvleg. Det er en meget vigtig sejr, for det er jo noget af en dynamitpulje, vi er havnet i,« sagde Ryan Zinglersen til DR Sporten.