Frederikshavn Kommune Ledigheden i Frederikshavn er halveret
Frederikshavn Kommune har halveret antallet af ledige på fem år. Det viser nye tal fra Jobindsats
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
En målrettet kommunal indsats på det helt rigtige tidspunkt, hvor efterspørgslen på faglært arbejdskraft stiger, har skabt synlige resultater i Frederikshavn Kommune. Antallet af ledige er nu på det laveste niveau i fem år, og udviklingen forventes at fortsætte i samme retning.

Tallet er faldet fra 1994 ledige i 2010 til 1025 i 2015. Det betyder at 969 dagpengemodtagere har forladt jobkøen. Og det skyldes blandt andet, at strategien om at løfte ledige fra "ufaglært til faglært" er slået igennem.

"Tallene viser, at vi gør det rigtige, og nu begynder vi at se resultaterne af at kvalificere de ledige til den stigende efterspørgsel på faglært arbejdskraft, der er fra virksomhederne i kommunen. Derudover har vi også haft et projekt, hvor vi har afholdt flere- og tidlige samtaler med de ledige. Det har betydet, at vi tidligt i ledighedsforløbet, sammen med den enkelte borger, har kunnet lægge en realistisk plan om vejen tilbage til varigt arbejde. Effekten er til at se på tallene," siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

For yderligere oplysninger kontakt

Hans Henrik Borup Jørgensen, Center for Arbejdsmarked ved Frederikshavn Kommune, +45 3058 0328
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.