Ledige sendes i børnehave-praktik uden børneattester
Arbejder man med børn under 15 år, skal man have en børneattest. Det har Gribskov Kommune i flere tilfælde ikke sørget for, når de har sendt ledige i praktik. Foto: Scanpix
Ifølge lokalavis sendes ledige i praktik på børnehaver, uden at der bliver hentet de lovpligtige børneattester. Kommunen afviser kritikken.

Noget tyder på, at Gribskov Kommune ikke har levet op til lovgivningen, når de har sendt arbejdsløse i praktik i børnehaver.

Ifølge Gribskov Lokalavis har kommunen sendt flere kontanthjælpsmodtagere i praktik i børnehaver uden at have indhentet de lovpligtige børneattester.

Det bekræfter en af dem, som kommunen var ved at sende afsted.

- Jeg hørte på intet tidspunkt ét eneste ord om en børneattest under mine samtaler på Gribskov Jobcenter, siger en anonym mand på 20 år til Gribskov Lokalavis.

Børneattest ved arbejde med børn under 15

Arbejder man med børn under 15 år, skal man have en børneattest.

Sådan er loven.

En børneattest er dokumentation fra politiet på, at man aldrig har gjort overtrædelse af straffelovens regler om seksuelle krænkelser af børn under 15 år og børnepornografi.

Og sådan en attest har op til flere af de kontanthjælpsmodtagere, som jobcentret har sendt i jobpraktik i børnehaver, ikke fremskaffet.

Ifølge lokalavisen ønsker ingen af kontanthjælpsmodtagerne at stå frem med navn. De frygter, at det vil få konsekvenser for jobcentrets behandling af dem.

Kommunen afviser

Men det er ifølge Gribskov Kommune ikke sandt.

Vores HR-afdeling oplyser, at alle, som kommer i praktik i kommunens skoler, dagtilbud og lignende afleverer børneattest, siger kommunikationschef i Gribskov Kommune, Rasmus Lindboe, til Gribskov Lokalavis.

Kommunen har endda tilbudt lokalmediet at tjekke op på de henvendelser, som avisen har fået. Men det har ikke kunne lade sig gøre på grund af ønske om anonymitet.