Ledige får håndsrækning fra Slotsholmen
Mere efteruddannelse på vej til ledige. Samtidig fastslår Bjarne Corydon, at udenlandske virksomheder er yderst velkommen her i landet trods udsigt til skrappere regler. Foto: Miriam Dalsgaard / POLFOTO
Ved finanslovsforhanlingerne ser Enhedslisten ud til at komme igennem med to krav, der berører arbejdsmarkedet.

Ledige kan se frem til mere og bedre efteruddannelse.

Det står klart, mens regeringen og Enhedslisten netop er begyndt på dagens forhandlinger om finansloven.

Enhedslisten lover allerede på vej ind til forhandlingerne, at ledige får en håndsrækning.

"I dag bliver der brugt milliarder og milliarder på indholdsløs aktivering. Vi vil jo meget gerne, at man bruge nogle af de mange penge på bedre efteruddannelsesmuligheder. Det var så tudetosset, hvad den tidligere regering gjorde, nemlig at skære på lediges muligheder på at uddanne sig," siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til Newspaq.

Samtidig ser det ud til, at partiet kommer igennem med et krav om at sætte tommelskruer på udenlandske virksomheder her i landet.

"Der skal være en meget mere markant effektiv kontrol med de virksomheder, som kommer hertil. Vi skal simpelthen have sat en stoppe for det fusk, der foregår."

"En indstatsstyrke er noget af det vi forhandler om, men nu må vi se, hvad der sker," lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Finansministeren, Bjarne Corydon (S) ønskede ikke at kommentere det konkrete indhold af dagens forhandlinger, da han et kort øjeblik kom uden for den berømte glasdør i Finansministeriet.

Men han fastslog, at udenlandske virksomheder er yderst velkommen her i landet.

"Jeg vil gerne understrege, at det her ikke er forhandlinger, som handler om at forhindre udenlandske virksomheder og lånmodtagere i at komme til Danmark - de er meget velkommen. Det her er et åbent samfund, som er med i det indre marked. Det handler om, at forhindre det, vi kalder socialdumping, hvor man ikke følger danske regler. Det sidder vi og diskutere - mon ikke vi når et resultat," sagde han til Newspaq.

Fra Finansministeriet lyder, at en delaftale formentlig bliver offentliggjort senere søndag.