Ledige får dagpenge via smartphone

Medlemmerne i landets største a-kasse for højtuddannede kan fra i dag få deres a-kasse med på mobilen.
Akademikernes A-kasse har i dag lanceret Danmarks første smartphone-applikation, hvor man direkte fra mobilen kan indberette sit dagpengekort.
Akademikernes A-kasse har i dag lanceret Danmarks første smartphone-applikation, hvor man direkte fra mobilen kan indberette sit dagpengekort. Foto: AP/Sergey Ponomarev / POLFOTO

Ledige i Akademikernes A-kasse kan fra i dag få deres a-kasse med på mobilen. Det betyder, at de med få tryk på deres smartphone kan få udbetalt dagpenge, uanset hvor de er.

Dermed har a-kassen helt afskaffet den tidskrævende manuelle sagsbehandling, der normalt belaster mange a-kasser sidst på måneden. Det betyder også, at de ledige kan klare den månedlige indberetning af dagpengekort via mobilen, fortæller Britt Jensen, souschef i Akademikernes A-kasse.

"Med den nye smartphone-applikation har vi afskaffet alle blanketter og besværlige spørgsmål, som medlemmerne ellers skal svare på for at få udbetalt dagpenge," siger hun.

Der går tre dage, fra den ledige har trykket på skærmen og bl.a. erklæret, at de ikke har holdt ferie, været syg eller været i lønnet/ulønnet beskæftigelse i perioden og til, at dagpengene udbetales.

Hver måned får godt 4.000 af AAK's flere end 92.000 medlemmer udbetalt dagpenge - 95 procent af disse udbetalinger behandles i forvejen via elektroniske dagpengekort.

Akademikernes A-kasse begyndte allerede for ti år siden at gøre sagsbehandlingen elektronisk, og det har båret frugt.

Siden 2007 har a-kassen reduceret personaleomkostningerne med 25 procent på trods af, at ledigheden er steget med 50 procent, og medlemstallet er steget med 22 procent.

"De frigjorte ressourcer bruger vi i stedet på personlig telefonbetjening," siger Britt Jensen.

Den nye dagpenge-app findes både til iPhone og til smartphones med Android styresystem.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.