Leder forlader plejecenter efter kritisk rapport

Hvis man føler sig meget fortravlet og måske ikke er søde ved hinanden, så betyder det også, at det går ud over arbejdet, siger borgmester Steen Hasselriis efter kritik af plejecenter i Halsnæs Kommune.
Steen Hasselriis (V) forventer en længere process før tilfredsheden blandt beboere og ansatte er tilbage på Arresø Plejecenters afdeling Løvdalen i Frederiksværk.
Steen Hasselriis (V) forventer en længere process før tilfredsheden blandt beboere og ansatte er tilbage på Arresø Plejecenters afdeling Løvdalen i Frederiksværk. Foto: Google Street View og Halsnæs Kommune

Med en uvildig rapport som udløser forlader lederen af Arresø Plejecenters afdeling Løvdalen på Karlsgavevej i Frederiksværk sin stilling med udgangen af indeværende år.

Rapporten peger på en række udfordringer, som ikke kun drejer sig om beboernes tryghed, men også problemer med at fastholde medarbejderne på plejecentret.

Løvdalen har tidligere været udsat for hård kritik om plejesvigt fra både pårørende og personale, og nu bekræfter borgmester i Halsnæs Kommune, Steen Hasselriis (V), overfor TV 2 Lorry, at der er ting på Løvdalen, som ikke fungerer godt nok.

Borgmesteren forklarer, at det drejer sig om nogle kulturer, som der skal arbejdes med for at øge kvaliteten og tilfredsheden blandt de ansatte.

- Hvis man føler sig meget fortravlet, og måske ikke er søde ved hinanden, så betyder det også, at det går ud over arbejdet. Og samtidig har vi også haft nogle opgaver med at afstemme forventninger i forhold til pårørende, siger Steen Hasselriis til tv-stationen.

Han påpeger dog, at der ikke er en hurtig løsning på problemet, og at det vil tage tid at rette op på forholdene.

- Det kræver stor medindragelse af alle medarbejdere og de pårørende. Og det kræver meget ledelse og coaching udefra. Så vi forudsætter en lang proces, som inddrager alle nødvendige parter - herunder specielt medarbejderne, siger Steen Hasselriis til TV 2 Lorry.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.