Lebech: Der er ikke flere penge
AppleMark
Arbejdsgiverne er klar til at forhandle med FOA, men sosu erne skal ikke regne med at få mere i løn. Lønposen er lukket, lyder meldingen fra kommunernes topforhandler.

Efter to ugers strejke er sosu erne nu ved at finde sammen med arbejdsgiverne fra kommunerne. Men lønmodtagerne skal ikke sætte næsen op efter at få opfyldt kravet om en højere løn.

- Vi har ikke flere penge. Vi er gået helt ud på kanten af, hvad der er samfundsøkonomisk ansvarligt, siger formanden for Løn- og Personaleudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), Mads Lebech, til Avisen.dk.

Han peger på, at 46 fagforbund har stemt ja til en ny overenskomst, som giver 12,8 procent i lønstigning i løbet af de næste tre år. De 46 forbund er gået med til at give lidt ekstra til sosu erne i FOA, som blev tilbudt 13,9 procent. Men FOA har hidtil stået fast på kravet om 15 procent ekstra i lønningsposen.  

- Alle har givet lidt ekstra til sosu-området. Og de har ikke kun fået tilbudt 13,9 procent - vi taler også om barnets anden sygedag, seniorfridage, mere barsel og mere efteruddannelse. Hvis nogen ikke ønsker seniordage eller barnets sygedag, er vi åbne over for at blande rundt på goderne og røre lidt i løngryden, siger Mads Lebech. 

FOA og sygeplejerskerne har strejket siden 16. april. Kommunerne er på vej til at varsle lockout mod 35.000 af FOA s medlemmer fra 3. juni, og i dag har FOA besluttet at sætte sig tilbage til forhandlingsbordet. FOA er klar til at bøje sig, hvis arbejdsgiverne også bøjer sig lidt.

- Vi kan ikke give os mere og bøje mere af. Og man kan ikke bare lægge armene over kors og regne med, at hvis man strejker, får man en præmie, siger Mads Lebech.  

via Listen To News