Lavt udbud af lejligheder kan hæve pris
Antallet af ejerlejligheder til salg i København er faldet til et niveau, der normalt peger mod højere priser.

I og omkring København står blot 2145 ejerlejligheder til salg. Dermed er udbuddet kommet pænt under det niveau på omkring 2500, hvor man normalt ser priserne begynde at stige.

Det konstaterer Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann i en kommentar til ny statistik fra Realkreditrådet.

- Det er i hvert fald den effekt vi har set før. Man kan ikke dermed sige, at vi får nøjagtig den samme udvikling nu. Men vi kan konstatere, at der ud fra de officielle meldinger vi har fået er en stabilisering undervejs af boligmarkedet, siger Lise Nytoft Bergmann.

Også lidt mere uofficielle meldinger fra ejendomsmæglerne tyder på, at priserne er begyndt at vende.

Ejerne af lejligheder i Københavnsområdet har taget forskud på optimismen. Udbudspriserne på lejlighederne ligger nu næsten fire procent højere end for et år siden.

Lise Nytoft Bergmann understreger dog, at vi godt kan få måneder med både prisfald og stigende priser. Det skyldes blandt andet, at der sælges relativt få boliger, så enkelte handler kan påvirke månedstallet særligt meget.

- Men når vi gør regnskabet op, forventer vi ved udgangen af andet halvår at have set små prisstigninger, siger Lise Nytoft Bergmann.

Det er med de mest positive tendenser for lejlighederne samt en stabil prisudvikling på markedet for parcel- og rækkehuse.

Der er dog stadig en risiko for, at ny uro i Sydeuropa kan gå ud over optimismen på boligmarkedet.

Før man for alvor erklærer fremgang på boligmarkedet, vil Lise Nytoft Bergmann gerne se et mere normalt niveau for antallet af solgte boliger, kortere liggetider samt fortsatte små prisstigninger flere måneder i træk.

/ritzau/