Lavrov: Rusland fortsætter sine bombetogter i Syrien
Det russiske luftvåben fortsætter de massive bombardementer af oprørere i Syrien. I den seneste uge har Rusland 468 gange været på bombetogt i det krigshærgede land. Og bombeangrebene vil forsætte, fastslår udenrigsminister Sergej Lavrov onsdag. Foto: Jacquelyn Martin/AFP
Rusland stopper ikke bombeangrebene i Syrien, før grupper som IS er besejret, siger russisk udenrigsminister.

Rusland bliver ved med at bombe i Syrien, indtil "terrororganisationer" som Islamisk Stat (IS) og Jabhat al-Nusra er besejret.

Det siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, onsdag ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

- Jeg ser ingen grund til, at de russiske luftangreb i Syrien bør stoppes, før terroristerne er besejret, siger han ifølge Tass.

Tirsdag opfordrede den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, Rusland til at indstille sine luftangreb i Syrien, nu hvor fredsforhandlingerne om det krigshærgede land er begyndt.

Samme dag sagde Lavrov, at det er vigtigt, at der etableres et praktisk samarbejde mellem Rusland og den USA-ledede koalition i Syrien.

USA går benhårdt efter at bekæmpe Islamisk Stat. Rusland, der er allieret med Syriens præsident, Bashar al-Assad, har i højere grad rettet bombesigtet mod oprørsgrupperne i landet.

Det russiske luftvåben har den seneste uge været på 468 bombetogter i Syrien.

I sidste uge oplyste overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, at siden Rusland indledte sine luftangreb i Syrien 30. september sidste år, har landet dræbt 1400 civile syrere.

/ritzau/