Laudrup og Swansea vil bare overleve

Trods en 11.-plads i sidste sæson vil Swansea blot undgå nedrykning, når Premier League går i gang.

Når klokken slår fire lørdag eftermiddag bliver der skrevet dansk historie i England.

For første gang nogensinde står en dansker i spidsen for et hold i den bedste engelske fodboldrække, når Michael Laudrup debuterer som manager for Swansea i Premier League-premieren mod Queens Park Rangers.

Men trods sidste sæsons gode takter, hvor Swansea var oprykker og fik en fornem 11.-plads i den stærke liga, er årets mål mere beskedent: Det handler om overlevelse.

Det fortæller Erik Larsen, der er Laudrups assistent i den walisiske klub og har arbejdet tæt sammen med ham i Brøndby, Getafe, Spartak Moskva og Mallorca.

- Det helt store og klare hovedmål er at etablere klubben i Premier League. I første omgang handler det om at overleve.

- Når det er sket på et tidspunkt, skal man sætte nye målsætninger og nye delmål. Men det korte af det lange er, at man er nødt til at huske, at det er første gang i rigtig mange år, klubben er i Premier League.

- Der er ikke et stort krav om, at vi skal blive nummer 11 som sidste år, eller at det er problematisk, hvis vi gør det dårligere, siger Erik Larsen.

Swansea er af flere iagttagere blevet kaldt den perfekte klub i England for Laudrup, fordi holdet er blevet kendt for at spille attraktiv fodbold med meget boldbesiddelse og få lange bolde.

Det er også noget, den danske landsholdsanfører og Liverpool-profil, Daniel Agger, har bidt mærke i.

- De imponerede sidste år. Det er et fodboldhold, der gerne vil spille fodbold. Det er et meget atypisk engelsk hold, men det er et frisk pust, og de imponerede mig i de to kampe, vi spillede mod dem, fortæller Daniel Agger.

Og det er måske forståeligt nok, at Agger husker Swansea. For hverken i det første eller andet sæsonopgør mellem Swansea og Liverpool formåede Aggers klub at vinde over oprykkerne.

Og Agger tror da heller ikke, nedrykning bliver et tema for waliserne.

- Det synes jeg ikke lige umiddelbart.

- Hvad der er en realistisk placering, er svært at sige. Men alle klubber må have en eller anden form for idé med, at de gerne vil være bedre end sidste år. Mon ikke også de har det? spørger Agger.

Erik Larsen mener dog, at hans klub får det sværere i denne sæson.

- Én ting er at komme i Premier League, en anden ting er at blive der i en årrække. Vi bliver selvfølgelig bedre til at spille i Premier League, men modstanderne bliver også bedre til at spille mod os, fortæller assistenten, der ikke overraskende ser frem til lørdagens kamp på udebane mod Queens Park Rangers.

- Du kan træne og træne og spille mange træningskampe, men i virkeligheden er der jo ikke nogen, der ved, hvordan det ser ud, før den første kamp er overstået. Det er noget helt andet, når det handler om point, og det er turneringsstart. Det gør det jo heller ikke mindre spændende, lyder det fra Erik Larsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.