Klø til Løkke: Dit prestigeprojekt var en fuser
Da statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2010 tog initiativ til forløberen, kaldet Global Green Growth Forum (3GF), var meningen, at det skulle resultere i "økonomisk levedygtige og praktiske løsninger" på problemet med klimaforandringerne gennem offentligt-private partnerskaber. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/arkiv
Ambitionen med bistandsprojektet 3GF var at udvikle offentligt-private partnerskaber, der kan skabe grøn vækst. Men nu afslører en intern rapport en række problemer med projektet.

Mens regeringen sætter alle kræfter ind på sit nye udviklingspolitiske prestigeprojekt, P4G, viser en aktindsigt nu, at forløberen for projektet langtfra var nogen succes, skriver Information.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2010 tog initiativ til forløberen, kaldet Global Green Growth Forum (3GF), var meningen, at det skulle resultere i "økonomisk levedygtige og praktiske løsninger" på problemet med klimaforandringerne gennem offentligt-private partnerskaber.

Men selv om der igennem årene er blevet postet 46 millioner skattekroner – herunder 26 millioner fra udviklingsbistanden – i initiativet, lader de konkrete resultater meget tilbage at ønske.

Det vurderer eksperter på baggrund af en intern "erfaringsopsamling" fra Udenrigsministeriet, som Information har fået aktindsigt i.

- 3GF blev kortvarigt en brandingsucces for Danmark, men ret hurtigt gik luften af ballonen, siger Martin Marcussen, professor ved Københavns Universitet og ekspert i udenrigstjenesten, som Information har forelagt rapporten.

- Det er selvfølgelig langtfra tilstrækkeligt. Når det handler om udviklingsbistand, skal man hele tiden tænke over de alternative muligheder, og de penge kunne jo være gået til vand, skoler og veje.

Det er "ikke nogen hemmelighed, at 3GF ikke leverede på alle parametre", skriver udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) i en skriftlig kommentar til Information.

- Når det er sagt, bidrog 3GF til at italesætte vigtigheden af at ’gå fra tale til handling’, skriver ministeren. 

Information
via Listen To News