Lars Løkke: Vi står sammen med Norge
Toppolitikere er rystede efter angrebet på Norge. Foto: Jens Dige /Arkiv / POLFOTO
Danske toppolitikere er forfærdet efter bomben og skudangrebet i Norge.

Bomberne i den norske hovedstad Oslo har rystet den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), som er i Paris i forbindelse med cykelholdet Team Rynkebys årlige tur til den franske hovedstad.

"Jeg har med forfærdelse modtaget nyheden om, at en eksplosion har forårsaget dødsfald og mange tilskadekomne i Oslo," siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han har taget kontakt til sin kollega i Oslo, og udtrykker medfølelse med det norske folk.

"På vegne af Danmark og den danske regering udtrykker jeg min dybeste medfølelse, sympati og solidaritet med det norske folk og den norske regering i denne vanskelige stund. Vi står sammen med Norge på denne dag," skriver statsministeren.

Også Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, er forfærdet:

"Terrorangrebet i Oslos centrum er et afskyeligt angreb på Norge og dermed mod alle demokratiske lande, og et eksempel på at intet sted i verden er sikkert i kampen mellem demokrati og ekstremisme. I disse timer går mine tanker til de sårede og dræbte i Oslo, og jeg kan forsikre den norske statsminister og det norske folk, om at I ikke står alene," siger Thorning-Schmidt.

Danmarks udenrigsminister, Lene Espersen, har ikke modtaget informationer om tilskadekomne danskere.

"Det er med stor forfærdelse, jeg hørte nyheden om dagens voldsomme eksplosion og skudepisode i og ved Oslo, der har spredt død og ødelæggelse. Der er stadig stor usikkerhed omkring dagens tragiske hændelser," siger Espersen, og fortsætter:

"Udenrigsministeriet har ikke modtaget oplysninger om danske tilskadekomne, og ingen danskere er meldt savnet."

Mindst syv mennesker har mistet livet ved bombeangrebet, mens fire meldes dræbt ved skyderiet på ølejren.