Lars Løkke står skulder ved skulder med amerikanerne
Statsministeren kalder masseskyderi i USA for et modbydeligt angreb på retten til at være den, man er.
- Vi danskere står skulder ved skulder med amerikanerne i deres sorg, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen efter angreb på natklub i Florida
- Vi danskere står skulder ved skulder med amerikanerne i deres sorg, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen efter angreb på natklub i Florida Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fordømmer på det kraftigste et masseskyderi på en natklub for homoseksuelle i Florida, hvor mindst 50 mennesker natten til søndag blev skudt og dræbt.

- Det står nu klart, at vi i nat har været vidne til et modbydeligt angreb på retten til at være den, man er. På retten til at holde af den, man holder af, siger statsministeren i en udtalelse.

Angrebet er søndag aften endnu ikke endeligt belyst. Ikke desto mindre slog præsident Barack Obama allerede tidligere på aftenen fast, at der er tale om et terrorangreb.

Ifølge amerikansk politi menes gerningsmanden at være den 29-årige Omar Mateen, der har svoret troskab til Islamisk Stat (IS).

- Alt for mange uskyldige mennesker har mistet livet i Orlando, fordi frisind og tolerance er blevet mødt med had, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Angrebet er ikke kun meningsløst. Det er også nytteløst. I stedet for at splitte os, vil det forene os. Vi slår ring om de værdier, vores samfund er bygget på: Friheden til at leve det liv, man ønsker, siger han.

Løkke Rasmussen forsikrer samtidig, at amerikanerne har den danske befolknings fulde opbakning.

- Vi danskere står skulder ved skulder med amerikanerne i deres sorg, siger han.

Statsministeriet oplyser slutteligt, at de danske myndigheder følger situationen i Orlando tæt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.