Lars Løkke og kronprisen mindes terrorofre

I dag mindes statsledere og royale fra de nordiske lande ofrene for terrorangrebene i Norge. Lars Løkke og kronprinsen er i Norge.
Tidligere har Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt deltaget i en mindehøjtidlighed for ofrene i Norge. Nu mindes de officielle statsledere og royale de 77 ofre.
Tidligere har Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt deltaget i en mindehøjtidlighed for ofrene i Norge. Nu mindes de officielle statsledere og royale de 77 ofre. Foto: Polfoto, Jens Dresling

Terrorangrebet i Norge, der tog 77 liv med sig, har efterladt dybe ar i landet.

I dag mindes nordiske statsledere og royale sammen med de efterladte og redningsmandskabet de mange ofre for Anders Behring Breiviks vanvid.

Fra Danmark viser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), kronprins Frederik og Danmarks ambassadør i Norge Hugo Østergaard-Andersen sympati med ofrene og deres pårørende.

"I Danmark har alle været berørt af angrebene i Norge den 22. juli. Jeg deltager i ceremonien i Oslo for at vise Danmarks solidaritet med Norge og for at være med til at mindes de omkomne, udtrykke vores støtte til de pårørende og overlevende og anerkende den store hjælpeindsats, som mange nordmænd har ydet i forbindelse med denne forfærdelige tragedie," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Mindehøjtidligheden finder sted klokken 15.00 i Oslo Spektrum.

Den 32-årige Anders Behring Breivik dræbte den 22. juli otte mennesker i Oslo, da en bombe gik af og raserede regeringsbygningen i den centrale del af byen. Senere henrettede den 32-årige 77 mennesker i koldt blod på øen Utøya, hvor det norske Arbeiterpartiet afholdt ungdomslejr.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.