Lars Løkke lover startproblemer
Når kommunalreformen rammer Danmark 1. januar giver det med garanti problemer for borgerne ude i kommunerne, lover indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Blandt andre landmænd skal forbederede sig på mere træghed i kommuner.

Når målet på længere sigt er at få bedre service i kommunerne, skal danskerne regne med, at kommunalreformen giver startvanskeligheder. Og det betyder eksempelvis, at landmænd skal vente længere på en miljøgodkendelse eller at husejere skal regne med længere tid for at få lov til at udvide carporten.

Det sagde indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag på et pressemøde, der skulle markere det snarlige start på den kommunalreform, der smelter 271 kommuner ned til 98 kommuner.

»Der er kun 12 dage til Danmarkshistoriens største flytning, og alle steder er der knoklet hårdt for at nå det. Og selvom vi er velforberedt, er omstillingen i kommunerne så stor og omfattende, at det ville være utroværdigt at love, at det sker uden problemer. For det vil der, men vi tror, at befolkningen vil have tålmodighed, så længe det på sigt vil give bedre velfærd,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

For at forberede danskerne på de kommende knaster i kommunerne, vil der blandt andet mellem jul og nytår køre et tv-spot, hvor sangerinden Signe Svendsen og skuespilleren Farshad Kholghi vil forklare, at danskerne skal væbne sig med tålmodighed.