Lars Jacobsen: Rart at få det overstået
Den tyske Bundesligaklub Nürnberg har skrevet kontrakt med FC Københavneren Lars Jacobsen. Den 27-årige FC Københavnspiller glæder sig til comebacket til Bundesligaen.

Læs også:

Af Jakob Melgaard og Søren Kitaj
jame@dny.dk, soki@dny.dk

Højrebacken Lars Jacobsen fra FC København skifter til sommer til FC Nürnberg i den tyske Bundesliga på en fri transfer. Det bekræfter landsholdsspilleren over for DNY.

»Det er rart at få det overstået. Der har været spekulation i lang tid og mange klubber har været inde i billedet,« siger han. Kontrakten med den sydtyske traditionsklub gælder fra 1. juli, hvor hans kontrakt med FCK udløber, og den løber tre år frem.

Hovedpersonen selv, Lars Jacobsen ser frem til de nye udfordringer og ser et stort potentiale i klubben.

»Det er det rigtige for mig at komme til en klub på den størrelse. Det er et spændende ungt hold med store muligheder,« siger 27-årige Jacobsen.

Han vil gøre sit for at komme i kridthuset fra første færd.

»Når man er landsholdsspiller og har spillet Champions League for FC København, så kommer jeg derned for at spille. Der er ingen garantier i fodbold, men de har set mig utrolig mange gange, og ved hvad de får,« siger han.

Det er ikke første gang, at Lars Jacobsen prøver kræfter med tysk fodbold.

Fra 2002 til 2004 spillede han 22 kampe for Hamburger SV. Han scorede et enkelt mål. Selvom opholdet ikke var nogen succes, har det ikke skræmt Lars Jacobsen fra at gøre comeback i Bundesligaen.

»Det er en fantastisk liga. Det er det sted, hvor der er mest fokus fra tilskuerne, ved jeg jo allerede. Og som land er Tyskland et fint sted at spille, og jeg kan jo allerede sproget,« siger han.

FC Nürnberg er en af de mest traditionsrige klubber i Tyskland, og til daglig er klubben simpelthen kendt som ’Der Club’. I Nürnberg spiller i forvejen en anden dansker: landsholdskollegaen Jan Kristiansen, som i indeværende sæson har spillet 12 kampe for klubben. Og Kristiansen har haft et ord at sige, for at Jacobsens valg faldt på Nürnberg, siger den blonde fynbo. Nürnberg, der har vundet det tyske mesterskab ni gange – senest i 1968 –  ligger i denne sæson placeret midt i Bundesligaen.