Lars Jacobsen forlader FC København
FC Københavns højre back Lars Jacobsen forlader klubben, når hans kontrakt udløber til sommer.

F.C. Københavns danske landsholdsspiller, Lars Jacobsen, har meddelt klubben, at han vil søge nye udfordringer, når hans kontrakt udløber i sommeren 2007.

»Vi kunne have fået en økonomisk gevinst ved at sælge Lars Jacobsen allerede nu, men det bliver der ikke tale om. Vi har prioriteret at bevare højest mulige sportslige niveau igennem forårets afgørende kampe om det danske mesterskab, og derfor bliver Lars i F.C. København frem til kontraktudløbet. Det er i den forbindelse en glæde at konstatere, at Lars har accepteret denne løsning og tillige har givet udtryk for et stort ønske om at bidrage til F.C. Københavns forsvar af DM-titlen,« siger sportschef Carsten V. Jensen, der samtidig er tilfreds med, at beslutningen dels giver ro om emnet frem til forårssæsonen, og dels giver klubben op til otte måneder til at finde en løsning på pladsen som højre back.

Fredag fortalte træner Ståle Solbakken i øvrigt til B.T., at han ikke kan se nogen højre backer i hele Skandinavien, som holder samme niveau som Lars Jacobsen.

Lars Jacobsen debuterede for F.C. København i foråret 2004 og har vundet to mesterskaber og en landspokaltitel med Byens Hold. Lars startede sin karriere i OB og kom til F.C. København fra Hamburger SV. Han har spillet 139 kampe for klubben og otte A-landskampe. Lars Jacobsen har ydermere præsteret at spille 84 kampe i træk for F.C. København, hvilket er en klubrekord.