Lars Barfoed bliver udenrigsordfører
Efter udnævnelsen af Carina Christensen til minister, kom der i dag en række ordførerrokader hos De Konservative.

Fyringen af den konservative Lars Barfoed som minister fører nu til omrokering i den konservative gruppe. Lars Barfoed skal med andre ord have noget at rive i, nu da han skal tilbage til folketingssalen. Derfor er det i fremtiden blandt andet i rollen som forsvarer af regeringens Irak-politik, man vil se Lars Barfoed. Han skal således være udenrigsordfører i stedet for Pia Christmas-Møller. Samtidig overtager Barfoed arbejdsmarkedsstoffet fra Jakob Axel Nielsen.

Jakob Axel Nielsen får i stedet den tungere skatteordførerpost fra Charlotte Dyremose, der til gengæld bliver uddannelsesordfører for partiet. Den nye minister, Carina Christensen, havde tidligere denne post, der umiddelbart er lettere end skatteordførerposten. Det opvejes dog til dels af, at Dyremose samtidig overtager Carina Christensens post som formand for Folketingets uddannelsesudvalg.

Den nye skatteordfører, Jakob Axel Nielsen, afviser da også, at der er tale om en degradering af Charlotte Dyremose:

»Men jeg er glad for, at jeg fået posten som skatteordfører, så jeg kan sige, hvad jeg mener på området. Jeg ser skat som et af de områder, der bliver fokuspunkt for alle partier,« siger Jakob Axel Nielsen.