Lappeløsningen Southgate: Jeg har bevist mit værd
Englands midlertidige landstræner, Gareth Southgate, er stolt over, hvad han opnåede med holdet.
Gareth Southgate stod tirsdag aften i spidsen for Englands A-landshold for foreløbigt sidste gang, da holdet spillede 2-2 mod Spanien.
Gareth Southgate stod tirsdag aften i spidsen for Englands A-landshold for foreløbigt sidste gang, da holdet spillede 2-2 mod Spanien. Foto: Carl Recine/Reuters

U21-landstræner Gareth Southgate måtte træde til, da den nyligt ansætte landstræner Sam Allardyce måtte forlade posten efter afsløringer af, at han rådgav folk om, hvordan man kunne omgås fodboldforbundets regler.

Southgate skulle stå i spidsen for Wayne Rooney og co. i fire kampe, og den sidste af disse var tirsdagens 2-2-kamp mod Spanien, hvor England førte 2-0 indtil få minutter før tid.

I de tre øvrige kampe blev det til pligtsejr på 2-0 over Malta, et lidt skuffede målløst opgør i Slovenien og en stor 3-0-sejr over rivalerne fra Skotland.

Og især den gode indsats mod Spanien har givet Southgate endnu mere tro på egne evner som træner på topniveau.

- Jeg har bevist over for mig selv, at jeg kan håndtere store kampe. Med hjælp fra mine folk kan jeg taktisk forberede holdet til at spille mod et tophold og give dem en virkelig hård kamp, siger Southgate ifølge AFP.

Selv har han holdt igen med direkte at udtrykke ønske om at få landstrænerposten permanent. Dog sagde han for et par dage siden, at han gerne vil have en afklaring hurtigst muligt.

Og skulle Englands Fodboldforbund (FA) være i tvivl, så har Gareth Southgate set en spillertrup, som han kan arbejde med.

- Det har været en enestående erfaring. Jeg har virkelig nydt at arbejde med spillerne. Jeg kan se potentialet i truppen, siger Southgate.

Englands næste opgave er en testkamp på udebane mod Tyskland 22. marts.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.