Langvarig gidseltagning udløser protester i Armenien
En fire dage lang gidselsituation har udløst voldelige protester i Jerevan. Mindst 50 meldes sårede torsdag.
Protesterne i Jerevan fortsatte ud på de tidlige morgentimer torsdag. Demonstranterne kastede med sten, og politiet svarede igen med prygl.
Protesterne i Jerevan fortsatte ud på de tidlige morgentimer torsdag. Demonstranterne kastede med sten, og politiet svarede igen med prygl. Foto: Hrant Khachatryan/AP

Mindst 50 mennesker, herunder 25 betjente, er sårede efter en nat med sammenstød mellem politi og demonstranter i Armeniens hovedstad, Jerevan.

Volden er blevet udløst af en gidselsituation, der nu er gået ind i sit fjerde døgn. Det oplyser landets sundhedsministerium ifølge Al-Jazeera torsdag.

Søndag morgen indtog bevæbnede mænd en politistation i distriktet Erebuni i Jerevan og dræbte en betjent og tog flere andre som gidsler. Blandt gidslerne er Armeniens vicepolitichef og vicepolitichefen i hovedstaden.

Armenske nyhedsbureauer rapporterer, at de bevæbnede mænd kræver, at Jirair Sefilian, en tidligere oppositionsleder og militærchef, bliver løsladt.

Ifølge nyhedsbureauet AFP kræver gidseltagerne ligeledes, at præsident Serzh Sarkisian træder tilbage.

Fire gidsler blev befriet i løbet af søndag og mandag. Fire andre holdes fortsat fanget på politistationen.

Protesterne i Jerevan fortsatte ud på de tidlige morgentimer torsdag. Omkring 2000 demonstranter byggede barrikader foran uropolitiets afspærringer. Politiet reagerede med prygl og anholdte en lang række demonstranter.

Jirair Sefilian og seks af hans tilhængere blev anholdt i juni. Myndighederne mistænker dem for at planlægge angreb på blandt andet regeringsbygninger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.