Lang sommerferie - lukket land for ingeniører
Hver fjerde ingeniør kan ikke holde fingrene fra maskiner og byggeprojekter i hele tre uger, viser undersøgelse. Foto: Colourbox
Hver fjerde ingeniør får ikke holdt tre ugers sammenhængende sommerferie, viser undersøgelse fra Ingeniørforeningen

Tre ugers sammenhængende sommerferie, så sjæl og krop rigtig kan lade op til et hårdt arbejdsår.

Mange danskere er netop nu i gang med en velfortjent ferie i sommerhus eller sydpå, og spørger man eksperter, bør ferien som minimum bestå af tre sammenhængende uger.

Landets ingeniører kan dog ikke holde fingrene fra maskiner og byggeprojekter så længe.

Hver fjerde ingeniør får således ikke holdt tre ugers sammenhængende ferie, og hver tiende siger, at de slet ikke skal på sommerferie eller kun har en uges ferie.

Det viser en ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen.

Resultatet er opsigtsvækkende, mener formanden for Ingeniørforeningens Arbejdsmarkedsudvalg, Morten Thiessen.

- Det er noget skidt, når man ikke sørger for også at trække stikket ud indimellem. Vi har alle brug for at lade krop og hjerne holde pause og lade op, så vi ikke bliver slidt ned, siger han.

Den gennemsnitlige arbejdstid for ingeniører er i forvejen over 40 timer om ugen, og derfor er det ekstra tiltrængt med en ferie, der kan mærkes, mener Morten Thiessen.

- Hvis man holder sig til tommelfingerreglen om, at det tager en time at geare ned fra en arbejdsdag, en dag at geare ned til weekenden efter en arbejdsuge og op til en uge at geare ned til ferien, så gavner korte ferier ikke, siger han.