Landstræner med opsang til Mikkel Hansen
I angrebet har Mikkel Hansen været en af Danmarks mest markante spillere, men han har været en dyr mand i defensiven med sine mange udvisninger. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Mikkel Hansen har fået fem af Danmarks otte udvisninger ved EM, og det er i overkanten, mener landstræneren.

Mikkel Hansen er normalt mere kendt for offensive kvaliteter end for hårdhændet forsvarsspil.

Alligevel er Paris-stjernen den klart mest udviste danske spiller i de to første kampe ved håndbold-EM i Kroatien.

Tre udvisninger mod Ungarn blev fulgt op af yderligere to mod Tjekkiet. Dermed står der Mikkel Hansen på fem af de i alt otte danske udvisninger ved EM.

- Det er for meget. Det skal barberes ned. Det er svært at sige, hvorfor det sker, men fem udvisninger i to kampe er for meget, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Der kommer i det hele taget stor fokus på forsvarsspillet i den sidste gruppekamp mod Spanien.

Et forsøg med en lidt mere offensiv forsvarsstil mod Tjekkiet mislykkedes, så danskerne kommer til at gå tilbage i den velkendte defensive stil i et forsøg på at tætne de værste huller.

- Spanien er et rigtig godt hold med mange gode spillere, og det hele er som sædvanlig centreret om deres stregspillere, siger Nikolaj Jacobsen.

På stregen sætter spanierne stadig deres lid til den 35-årige veteran Julen Aguinagalde, der dog har fået lov til at spare meget på kræfterne indtil videre.

I de første kampe er der derfor blevet en del spilletid til den seks år yngre Adria Figueras, som har kvitteret med seks scoringer.

/ritzau/
via Listen To News