Landsmand hamrer Nadal tidligt ud af Australian Open

Rafael Nadal blev besejret i fem sæt af landsmanden Fernando Verdasco ved tennisturneringen Australian Open.
Fernando Verdasco stod for en af de store overraskelser, da han sendte landsmanden Rafael Nadal ud i Australian Open i første runde.
Fernando Verdasco stod for en af de store overraskelser, da han sendte landsmanden Rafael Nadal ud i Australian Open i første runde. Foto: Aaron Favila/AP

Rafael Nadal fik tirsdag en af sin lange tenniskarrieres helt store skuffelser.

Den femteseedede spanier røg ud af første runde ved Australian Open efter en kamp, der kun manglede 19 minutter i at runde fem timer. Landsmanden Fernando Verdasco sendte Nadal ud efter fem tætte sæt på Rod Laver Arena i Melbourne.

Verdasco vandt 7-6, 4-6, 3-6, 7-6 og 6-2.

Den useedede Fernando Verdasco vandt et tæt første sæt med 7-6, men tabte de to næste med 4-6 og 3-6, inden han igen tog fjerde sæt efter tiebreak.

Det var først i fjerde sæt, at han for alvor fandt de utrolige slag frem, mens Nadal måske tabte noget af sit momentum.

Fernando Verdasco imponerede ved flere gange at komme tilbage fra noget, som lignede umulige situationer. Han var således bagud 5-6 og 0-30 i fjerde sæt, men kom tilbage og vandt sættet i tiebreak.

I femte sæt var han bagud 0-2 og 30-40, men han fik igen vendt situationen og vandt fem partier i træk til føring 5-2, og så brød han igen Nadals serv og vandt sættet 6-2.

De to spaniere mødte hinanden i semifinalen i Australian Open på samme arena i 2009. Da vandt Nadal.

Fernando Verdasco, som er nummer 45 på verdensranglisten, skal i anden runde møde israeleren Dudi Sela, som besejrede tyskeren Benjamin Becker i fire sæt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.