Landsholdets wingbacks jubler over ny position
Klassiske kantspillere er afskaffet på det danske landshold. I stedet skal wingbacks sørge for holdets bredde
Riza Durmisi ses her i færd med en afslutning i torsdagens kamp mod Island.
Riza Durmisi ses her i færd med en afslutning i torsdagens kamp mod Island. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Det var ikke til at se, at hverken Riza Durmisi eller Henrik Dalsgaard havde prøvet at spille wingback før 2-1-sejren over Island torsdag aften.

I henholdsvis venstre og højre side tordnede de to spillere op og ned ad linjen, og det er en rolle i landstræner Åge Hareides 3-5-2-system, der passer dem begge perfekt.

- Det var første gang, jeg prøvede at spille wingback. Jeg synes, positionen passer mig perfekt. Jeg kommer mere frem i banen, og det passer mig fint, for det er der, jeg har mine kompetencer, siger Riza Durmisi.

Henrik Dalsgaard supplerer:

- Jeg synes, rollen passer mig perfekt. Der er et stort løbepensum, og jeg kan få lov til at lave en masse dybe løb.

- Jeg har nogle sindssygt dygtige spillere omkring mig, som er gode på bolden, så for mig handler det bare om at finde lommerne bag deres forsvar og så komme af sted og få brugt min energi, siger Dalsgaard, der debuterede på landsholdet torsdag aften.

Den nye rolle indebærer blandt andet, at wingbacksene skal presse længere fremme på banen, end de har mulighed for, når de normalt ligger i en bagkæde med to centrale forsvarsspillere frem for tre, som det var tilfældet torsdag.

- Den største ændring er, at jeg skal skubbe mere op i pres end i en 4-4-2-formation, hvor jeg skal være mere opmærksom på modstanderens kantspiller.

- Der var selvfølgelig også gange mod Island, hvor jeg blev i tvivl om min placering, fordi jeg stadigvæk skal vænne mig til det, siger Riza Durmisi.

Åge Hareide har ikke kunnet mærke, at pladsen er ny for de to spillere, selv om der stadigvæk er plads til forbedringer.

- Både Henrik Dalsgaard og Riza Durmisi giver os en masse energi, fordi de er hurtige. Vi skal bare blive endnu bedre til at udnytte det ved oftere at vende spillet modsat, siger Åge Hareide.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.