Landmand skyder 100 bisoner: - Jeg magter ikke at kæmpe imod
Arkivfoto. Foto: Anna Reed / Ritzau Scanpix
Bo Witte-Pedersen skyder sine bisonkøer med sin riffel, da han ikke magter at kæmpe imod myndighedernes krav om, at dyrene skal have adgang til læ om vinteren.

100 bisonkøer og kalve må lade livet i Hvam i det sydlige Himmerland, hvor landmand Bo Witte-Pedersen ikke vil udfordre myndighedernes krav om at bygge læskure til sine dyr.

Han bruger sin riffel til at skyde de tonstunge dyr på sin mark ved bisonfarmen. Bo Witte-Pedersen har forgæves forsøgt at sælge de 100 bisoner, der som art er vant til at klare sig i alt slags vejr, men som i Danmark sidestilles med alt andet kvæg.

Det betyder, at dyrene skal have adgang til læ og ly i de kolde vintermåneder, men myndighedernes krav om læskure koster mange penge.

Bo Witte-Pedersen forklarer til Dagbladet Holstebro, at prisen på læskure vil løbe op i en million kroner, og samtidig frygter han, at de store dyr vil begynde at slås om rangordenen, hvis de samles i skure om vinteren. 

Dét argument købte Fødevarestyrelsen ikke, da de tilbage i februar var på besøg hos farmen, der dengang bestod af 140 bisonkøer. Ifølge Bo Witte-Pedersen blev han her truet med en politianmeldelse.

- Nu har jeg så valgt at lægge det hele på hylden og koncentrere mig om mine mink. Jeg magter ganske enkelt ikke at kæmpe imod det. Jeg har prøvet at være sygemeldt med stress, og der skal jeg ikke ud igen, siger Bo Witte-Pedersen til Dagbladet Holstebro.