Lance Armstrong - fra start til slut
Kronologi om den 40-årige cykel-legende Lance Armstrong, som opgiver kampen mod dopinganklagerne mod ham.

*1992:

- Efter et have deltaget ved OL i Barcelona bliver Armstrong professionel for Motorola. Amerikaneren slutter som nummer sidst i sit første professionelle løb, Clasica de San Sebastian.

*1993:

- Armstrong vinder i sit første Tour de France en etape. Senere på året bliver han verdensmester i Norge.

*1996:

- Han underskriver en kontrakt med Cofidis, men får konstateret testikelkræft og gives under 50 procent chance for at overleve, da kræften blandt andet har spredt sig til hjernen og lungerne.

*1997:

- Armstrong erklæres rask igen og genoptager træningen. Han skriver kontrakt med US Postal.

*1998:

- Armstrong er tilbage i konkurrence og vinder blandt andet Luxembourg Rundt.

*1999:

- Armstrong vinder Tour de France som den kun anden amerikaner i historien.

*2000:

- Armstrong vinder Tour de France for anden gang i træk.

*2001:

- Armstrong sikrer sig et Tour de France-hattrick og bliver den kun femte mand i historien til at vinde det franske etapeløb tre gange i træk.

*2002:

- Armstrong vinder Tour de France for fjerde år i træk og er kun én sejr fra rekorden for flest sejre (Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain).

*2003:

- Armstrong cykler sig ind i den fornemme klub for flest Tour de France-sejre med sin femte gevinst på de franske landeveje.

*2004:

- Inden årets Tour de France udkommer en bog, hvor Armstrong beskyldes for doping. Armstrong vinder Touren for sjette år i træk og har dermed rekorden for flest sejre i løbet alene.

*2005:

- I april annoncerer Armstrong, at han indstiller karrieren efter årets Tour de France, som han ender med at vinde igen - for syvende år i træk.

- I august skriver den franske avis L'Equipe, at seks urinprøver fra Armstrong under Touren i 1999 indeholder spor af epo.

*2006:

- Et uafhængigt organ i den internationale cykelunion (UCI) frikender Armstrong for dopinganklagerne bragt i L'Equipe.

*2008:

Armstrong annoncerer, at han gør comeback i 2009.

*2009:

Armstrong bliver nummer tre i Tour de France.

*2010:

Armstrong bliver nummer 23 i sit sidste Tour de France, hvor et styrt på første bjergetape koster ham muligheden for en topplacering.

*2011:

Armstrong annoncerer - for anden gang - sit karrierestop.

*2012:

- Efter en lang årrække med dopinganklager mod sig - blandt andet fra tidligere holdkammerater - åbner det amerikanske antidopingagentur (Usada) en sag mod Armstrong.

- Armstrong fastholder sin uskyld og lægger sag an mod Usada. Den bliver afvist, og Armstrong forsøger herefter at bremse Usadas sag mod ham ved en domstol. 20. august meddeler domstolen, at Usadas sag ikke kan bremses.

- 23. august meddeler Armstrong, at ham opgiver kampen mod Usadas dopinganklager mod ham. Han fastholder dog sin uskyld.

/ritzau/AFP/Reuters