Læs Armstrongs farvelbrev
- Hvad er pointen i at blive testet, hvis - når alt kommer til alt - Usada ikke vil læne sig op ad det?, lyder det bl.a. fra Armstrong. Foto: AP/Bas Czerwinski
Lance Armstrong har besluttet at opgive kampen mod antidopingmyndighederne. Læs her hvorfor.

Her er et uddrag af det brev, den syvdobbelte Tour de France-rytter Lance Armstrong har offentliggjort på sin hjemmeside. Med brevet opgiver 40-årige Armstrong sit forsøg på at stoppe en dopingsag mod ham. Armstrong holder dog fast i sin uskyld:

Uddrag:

- Der kommer et tidspunkt i enhver mands liv, hvor han bliver nødt til at sige, at nok er nok. For mig er den tid kommet nu.

- Jeg har skullet høre på påstande om, at jeg snød og havde en unfair fordel i forsøget på at vinde mine syv Tour-sejre siden 1999.

- Det har sat sine spor hos mig, min familie og mit arbejde, og derfor sætter jeg nu en stopper for dette nonsens.

- Hvis jeg bare et øjeblik turde tro på, at jeg ved at deltage i Usadas (det amerikanske antidopingagentur, red.) proces kunne få lov til at konfrontere alle disse anklager på en fair måde og en gang for alle kunne få manet alle disse anklager i jorden, ville jeg springe til med det samme.

- Men jeg nægter at deltage i en proces, der er så ensidig og unfair. Uanset hvad Travis Tygart (Usada-boss, red.) siger, er der nul fysiske beviser, der kan støtte hans afskyelige og aparte påstande.

- Det eneste fysiske bevis, der er, er de hundredvis af prøver, jeg har været igennem. Jeg har været tilgængelig døgnet rundt i hele verden. I konkurrence. Uden for konkurrence. Blod. Urin. Uanset hvad de har bedt om, har jeg leveret.

- Hvad er pointen i at blive testet, hvis - når alt kommer til alt - Usada ikke vil læne sig op ad det?

- Denne undersøgelse har på intet tidspunkt handlet om at finde frem til sandheden eller rense ud i cykelsporten, det har handlet om at få straffet mig for enhver pris.

- Jeg er en pensioneret cykelrytter, men Usada er kommet med anklager strækkende sig over 17 år på trods af deres egen 8-års forældelsesfrist.

- Respekterede organisationer som den internationale cykelunion (UCI) og USA Cycling har gjort det klart, at Usada juridisk ikke engang har ret til at komme med disse anklager.

- Usada har brudt loven, set bort fra sine egne regler, og bremset dem, der har forsøgt at overtale Usada til at leve op til sit ansvar.

- Usada har spillet bølle, truet alle på vejen og udfordret de gode hensigter hos alle, der har stillet spørgsmål til Usadas motiver eller metoder. Alt sammen for de amerikanske skatteyderes regning.

- De seneste to måneder har Usada i et væk gentaget mantraet om ét sæt regler for alle, men på arrogant vis har Usada nægtet at praktisere det, de selv prædiker.

- Oven i det hele har Usada angiveligt lavet aftaler med andre ryttere og dermed omgået egne regler, så længe disse ryttere sagde, at jeg havde snydt. Mange af disse ryttere kører stadig løb i dag.

- Facit er, at jeg spillede efter reglerne, som var lavet af UCI, Wada og Usada, da jeg konkurrerede.

- Idéen om at atleter i dag kan straffes uden positive a- og b-prøver - under de samme regler, der gælder atleter med positive test - perverterer systemet og skaber en situation, hvor en forsmået tidligere holdkammerat kan åbne en Usada-sag i trods - for personlig vindings skyld.

- Eller en rytter, der snyder, kan sikre en super aftale for sig selv. Det er unfair.

- Usada kan ikke kontrollere professionel international sport og forsøge at tage mine syv Tour de France-titler fra mig. Jeg ved, hvem der vandt de syv Tours, mine holdkammerater ved, hvem der vandt, og alle jeg konkurrerede imod ved, hvem der vandt de syv Tour de France.

- Vi kørte sammen - alle sammen. I tre uger på de samme veje, de samme bjerge.

- Der var ingen genveje, der var ingen særbehandling. De samme ruter, de samme regler. Den hårdeste begivenhed i verden, hvor den stærkeste mand vinder . Ingen kan nogensinde ændre det . Især ikke Travis Tygart .

- Jeg ville ikke længere bruge kræfter på dette emne uanset omstændighederne. Jeg vil dedikere mig selv til det arbejde, som jeg begyndte på, inden jeg vandt en eneste Tour-titel; at hjælpe mennesker og familier ramt af kræft.

- Fremadrettet vil jeg dedikere mig selv til at opdrage mine fem skønne og energiske børn, bekæmpe kræft og forsøge at blive den mest fitte 40-årige på denne planet.

Se hele brevet på www.lancearmstrong.com