Vraget for Mette F.: Jord- og betonlærling er dybt skuffet
Morten Ryom: - Jeg startede i politik, fordi det er vigtigt, at håndværkere kan se sig selv i politik og føler sig repræsenteret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
Der er da fordele ved, at Mette Frederiksen har snuppet folketingskandidaturet i Aalborg Øst, siger den vragede 26-årige jord- og betonlærling Morten Ryom.

26-årige Morten Ryom er temmelig ærgerlig over, at partiformand Mette Frederiksen tager hans plads som Socialdemokratiets folketingskandidat i Aalborg Øst.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg tror da alle med to øjne og det dobbelte antal hjerneceller kan se, at jeg er dybt skuffet. Jeg er ikke nede med det - så at sige, siger Morten Ryom til avisen.

Han kan dog godt se fordele ved, at Mette Frederiksen bytter sin hidtidige valgkreds i Ballerup ud mod Aalborg Øst.

- Det giver forhåbentlig nogle gode muligheder for vores socialdemokratiske kommuner og regioner heroppe, at vi får en repræsentant, der er godt inde i benarbejdet på Christiansborg, siger han.

Den 26-årige jord- og beton-lærling håber nu på at blive kandidat i en anden kreds.

Vigtigt med håndværkere i politik

Morten Ryom har været aktiv i Socialdemokratiet i ti år og skriver blandt andet på sin Facebook-side:

"Selvfølgelig er jeg rigtig træt af at miste Aalborg Øst kredsen og mit folketingskandidatur, specielt så tæt på et valg. Jeg har haft nogle super dedikerede og hamrende dygtige folk, som har hjulpet mig med kampagne, og de skal have evigt tak – ikke mindst DSU".

Han forklarer i samme omgang, at han startede i politik, fordi det er vigtigt, at håndværkere kan se sig selv i politik og føler sig repræsenteret:

"Og det er jeg ikke færdig med at kæmpe for. Jeg håber, en anden kreds her i det nordjyske vil støtte op - støtte op om kampen for et mere repræsentativt Folketing og et solidarisk Danmark".

via Listen To News