Lærerjob forsvinder fra kommunes folkeskoler
Arkiv. Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
I Esbjerg Kommune har man mistet godt 300 lærerstillinger, mens andelen af pædagogstillinger er vokset med næsten 250 årsværk.

Hvis man bor i Esbjerg Kommune og overvejer at læse til lærer, skal man måske tænke sig om en ekstra gang.

En ny redegørelse viser nemlig, at folkeskolerne i Esbjerg Kommune har mistet godt 300 lærerstillinger i løbet af de sidste 10 år. Det skriver JydskeVestkysten.

Samtidig er andelen af pædagogstillinger i kommunen vokset med 248 årsværk.

Tendensen er ikke kun eksisterende i Esbjerg Kommune. Det er en landsdækkende udvikling, som stort set betyder at 7.000 lærerstillinger er blevet omdannet til pædagogjobs.

Ifølge Diana Mose Olsen (SF), som er formand for Esbjergs Kommunes folkeskoler, er der flere årsager til situationen. Hun mener blandt andet, at folkeskolereformen spiller en stor rolle.

- Da vi fik folkeskolereformen trukket ned over kommunerne, var den underfinansieret, og pengene skulle findes ved, at alle lærere på landsplan skulle undervise 80 timer mere på årsbasis, fortæller hun og fortsætter:

- Når de, der er, skal arbejde mere, falder antallet af stillinger også, selv om lærerne i Esbjerg Kommune var blandt dem, der i forvejen underviste flest timer, forklarer hun til JydskeVestkysten.

Til spørgsmålet om det ikke også er et udtryk for, at kommunen har valgt den billigste løsning, svarer Diana Mose Olsen, at det er en politisk prioritering, at andre faggrupper også skal kunne træde til i den understøttende undervisning. 

Hun understreger, at økonomi aldrig har været hovedfokus for beslutningen.  

Det er ikke kun pædagoger, som bliver ansat i stedet for lærere, ofte ansætter kommunen også ufaglærte vikarer.

Diana Mose Olsen anerkender, at det er en reel problemstilling, at mange af vikarerne er ufaglærte. Derfor e1r man fra kommunens side begyndt at ansætte lærerstuderende.

- Så får de også praktisk erfaring, siger hun.

via Listen To News