Lærer angav terror tiltalt
Terror ? En tidligere lærer kontaktede PET få måneder inden den tiltalte C blev anholdt. Samtidig kom det frem, at C havde forsøgt at hjælpe Said Mansour med at finde beviser til dennes retssag

Iklædt løsthængende sorte bukser og en hvid hættetrøje med broderet logo er der ikke meget, der adskiller C fra så mange andre unge. Alligevel må der have været noget, for blot få måneder før han blev anholdt, tog en af hans tidligere lærere kontakt til Politiets Efterretningstjeneste (PET) for at gøre opmærksom på C.
Det kom frem onsdag i Østre Landsret, hvor den såkaldte Glostrup-sag fortsatte sin gang.
?Hvis nogen overhovedet kunne finde på at gøre det, så var det C. Om han ligefrem ville spænde bæltet på og sprænge sig selv i luften, har jeg svært ved at forestille mig. Men måske hjælpe som kurer eller lignende,« sagde Michael Behrendt Poulsen, der var lærer for den 18-årige C, da han gik på Bispebjerg Skole.

C ændrede sig hurtigt

Og han var ikke den eneste, der havde lagt mærke til en ændring hos C. Hans tidligere idrætslærer fra Vestre Borgerdyd Gymnasium havde også selv kontaktet politiet, dog først efter C var blevet anholdt.
»I 1. g var han ganske normal, og skilte sig hverken ud fra de danske elever eller fra den ganske store gruppe af muslimske elever, som skolen har. Men mod slutningen af 1. g havde han skiftet stil. Han gik med kalot på hovedet, anlagde fipskæg, og hans tøj lignede ikke længere en moderne vestlig klædning så meget,« sagde Michael Behrendt Poulsen.

Hjalp Said Mansour

Samtidig kom det frem, at C forsøgte at hjælpe Said Mansour, som selv sidder tiltalt for at opfordre til terror, med at finde beviser til dennes retssag. C forsøgte over internettet at finde frem til nogle af de henrettelsesvideoer, som Said Mansour har distribueret, for at vise, hvor nemme de er at få fat på.
En af dem blev vist i retssalen. Her kunne tilhørerne se den amerikanske jødiske journalist Daniel Pearl fortælle, hvordan han nu forstod, hvordan fangerne på Guantanamo Bay måtte have det. Anklagerne valgte derefter at stoppe filmen, men fortalte, hvordan man kunne se Daniel Pearl blive henrettet ved halshugning.
Ifølge anklagerne havde C hentet filmen ned fra internettet allerede i 2004. De kunne han dog ikke selv mindes. Men han fortalte, at der lå mange ting på computeren, som han aldrig havde set, da han dagligt downloadede nye film, billeder eller tekster.