Længst siddende kvinde i Folketinget stopper
Lissa Mathiasen (S) genopstiller ikke ved næste valg. Hun håber, at Socialdemokraterne fortsætter kursen til venstre for midten.

Lisa Mathiasen har været socialdemokrat og folkevalgt næsten hele sit voksenliv, men nu takker hun af.

»Jeg føler, at tidspunktet et det rigtige nu, hvor vi står over for en reform af opstillingskredsene i Danmark. Desuden vil jeg hellere stoppe, før jeg er blevet træt af politik og før, andre tænker, at nu er det på tide. Jeg mener helt afgjort, man skal stoppe, mens legen er god,« siger Lissa Mathiasen til DNY.

Med andre ord vil den 58-årige socialdemokrat ikke være at finde på opstillingslisten, når der udskrives folketingsvalg om senest to år. Lissa Mathiasens nytårsønske er, at hendes afløser vil blive en ung kvinde med et politisk hjerte, der banker til venstre for midten. Det håber hun også, at formand Helle Thorning-Schmidts hjerte bliver ved med.

»Det er jo et stort parti, hvor vi har haft mange diskussioner om, hvor linjen skulle lægges. Men med det seneste års velfærdsdebat føler jeg, at Helle Thorning-Schmidt har formået at lægge en linje til venstre for midten, hvor Socialdemokraterne efter min mening bør ligge,« siger Lissa Mathiasen.

Lissa Mathiasen har været medlem af Folketinget siden 1978 og er dermed den kvinde, der har været medlem af Folketinget længst.

Selvom Lissa Mathiasen stopper i dansk politik, har hun ikke tænkt sig at gå på tidlig pension.

»Jeg ser frem til at kunne fortsætte det meget spændende arbejde som næstformand for Rehabiliteringscentret for Torturofre i Haderslev og i bestyrelsen for Folkekøkkenet i Kolding,« siger Lissa Mathiasen.

Blå Bog:

Lissa Mathiasen begyndte sin politiske karriere som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Vejle Amt i 1970. I 1973-79 var hun folketingskandidat i Givekredsen og fra 1979-90 i Århus 3. kreds syd. Siden 1990 har hun været Koldingkredsens folketingskandidat. Hun var formand for Folketingets erhvervsudvalg i 1994-1998, formand for Retsudvalget 1998-2001, boligordfører fra 2001 og siden 2004 formand for Boligudvalget.

Lissa Mathiasen er født 8. aug. 1948 i Gadstrup udenfor Roskilde. I årene 1963-1967 tog hun en handelsuddannelse og arbejdede fra 1973-1978 som faglærer i kreative fag og højskolesekretær.