Læge sov på sygehuset: Tjente 3,2 mio. kr.
Sygehus Lillebælt mangler speciallæger. (Foto: Foto: Pexels)
Mohamad El-Faramawi arbejdede i 2018 3.145 timer - det er over 1.400 timer mere end en almindelig fuldtidsstilling.

Da lægen Mohamad El-Faramawis årsopgørelse for 2018 var klar stod der 3,2 millioner kroner på nederste linje.

Det skriver det medicinske tidsskrift Dagens Medicin.

Men Mohamad El-Faramawi har også arbejdet langt mere end de fleste.

I alt var han på arbejde i 3.145 timer - hvilket er over 1.400 timer mere end en almindelig fuldtidsstilling med fem ugers ferie løber op i. En almindelig stilling indebærer 1.735 timer om året.

Ifølge Dagens Medicin bestod Mohamad El-Faramawis arbejde i en række ekstravagter på akutafdelingen i Kolding plus vagter på andre sygehuse under Sygehus Lillebælt. Dertil kom et løntillæg for at være en god rollemodel på sygehuset.

- Jamen, jeg har arbejdet virkelig, virkelig meget sidste år. Men du må forstå, at jeg elsker mit arbejde. Jeg har været med til at bygge, hvad vi selv mener, er Danmarks bedste akutafdeling. Jeg skiftede speciale fra nefrologi til akutmedicin, så jeg har egentlig to specialer, og det er, fordi jeg er vild med akutmedicin. Og det er et speciale, der er kommet for at blive, siger Mohamad El-Faramawi til Dagens Medicin og tilføjer:

- Men det var selvfølgelig rigtig hårdt, og jeg gør det heller ikke igen. Det har jeg også gjort klart. Det kan ikke være rigtigt, at man skal sove mere i personalesengen på hospitalet end i sin egen seng.

Christian Sauvr, administrerende direktør for Sygehus Lillebælt, siger til Ekstra Bladet, at sygehuset har været i en situation, hvor man ikke har kunnet dække vagterne med de speciallæger, der har været til rådighed.

- Vi står og mangler speciallæger og har gjort det i en periode. Det er blevet lidt bedre her på det seneste, men vi står løbende med den udfordring at skulle rekruttere speciallæger på forskellige områder, siger Christian Sauvr, og fortæller, at Mohamad El-Faramawi "har ydet en stor indsats".

En overlæge tjener i gennemsnit omkring 1,1 million kroner om året, mens en sygeplejerske tjener i gennemsnit 454.000 kroner om året.

via Listen To News