Læge fjernes fra klagesager
Massivt pres fra pårørende får nu konsekvenser. Patientklagenævnet suspenderer en lægekonsulent, der selv er indklaget for nævnet for at overmedicinere den 32-årige Luise Christensen

Læs også: Sundhedstyrelsen vidste, medicin slog kvinde ihjel

Sindslidende og deres pårørende kan tage det roligt: En læge med egen klage på halsen skal ikke længere vurdere deres sager i Patientklagenævnet.

Nyhedsavisen kunne tirsdag fortælle, at en læge - mens han som sagkyndig undersøger andre lægers fejl - selv er indklaget for at overmedicinere en 32-årige ung kvinde, som døde på Amager Hospital i fjor.

Den dobbeltrolle vakte hovedrysten og forargelse blandt pårørende og politikere. De mente, at sagen såede tvivl om nævnets troværdighed.
Og det får nu konsekvenser.

»En sådan tvivl kan Patientklagenævnet ikke leve med. Jeg har derfor besluttet at indstille brugen af den pågældende konsulent, indtil klagesagen er afsluttet,« forklarer Peter Bak Mortensen, direktør i Patientklagenævnet.

Klagesagen mod den pågældende læge drejer sig om den 32-årige Luise Hjerming Christensen, som lægen havde som patient i fjor. Luise Hjerming Christensen gik pludselig i kramper og døde efter at have fået langt mere medicin, end Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Derfor indklagede moderen, Dorrit Cato Christensen, den pågældende overlæge til Patientklagenævnet i august 2005. Her verserer sagen stadig.

Alligevel valgte Patientklagenævnet i juni i år at ansætte overlægen til at vurdere, om andre læger begår fejl i lignende sager. Det fik Landsforeningen SIND til at stille spørgsmål om, hvorvidt lægen nu ville godkende, at andre patienter fik lige så meget medicin, som Luise Hjerming Christensen.

Den afdødes mor, Dorrit Cato Christensen, er glad for, at den pågældende læge nu er suspenderet, indtil hendes klagesag er afgjort.
»Nu føler jeg mig taget lidt mere alvorligt. Men det burde jo være en åbenlys regel, at Patientklagenævnet ikke ansætter læger, der selv har verserende klagesager,« siger hun.

Den pågældende læge oplyser via sin arbejdsgiver, Hovedstadens Sygehusfællesskab, at han ikke har nogen kommentarer til sagen ud over at han er »enig med Peter Bak Mortensen i, at der ikke må kunne drages tvivl om Patientklagenævnets afgørelser, og at han tager Patientklagenævnets beslutning til efterretning.«

Lægens navn er Nyhedsavisen bekendt.