Læge anklages: 2,7 forskningsmillioner frådset væk privat
En læge er tiltalt for at frådse 2,7 millioner forskningsmidler væk privat. Katrine Emilie Andersen/Scanpix
Rigshospitalet og et medicinalfirma blev bedraget af læge, hævder Københavns Politi i anklageskrift

En læge er tiltalt i en straffesag om bedrageri for i alt 2,7 millioner kroner.

Pengene skulle have været brugt til forskning, men i stedet gik de til privat forbrug og private rejser, hævder Københavns Politi i anklageskriftet, som tirsdag er blevet frigivet.

En Hugo Boss habit til 3999 kroner, et restaurantbesøg på D'Angleterre i København til 6311 kroner, en middag til 11.356 kroner i Sejlklubbernes Restaurant i Charlottenlund og et Rolex-ur til 160.650 kroner.

Disse og massevis af andre udgifter, herunder også billetter til SAS og restaurantbesøg i blandt andet Antibes i Frankrig, er opregnet i den lange liste over uvedkommende udgifter, som anklageskriftet rummer.

Den tiltalte læge nægter sig skyldig.

Det er den første tiltale, der er rejst i sagerne om de i alt fem anmeldelser, som Rigshospitalet har sendt til efterforskning i Københavns Politi.

Straffesagen skyldes journalistik udført af Jyllands-Posten, som i 2013 afslørede, at der var blevet overført et stort beløb beregnet til forskning til en privat konto i Danske Bank.

Derefter anmeldte Rigshospitalet forholdene til politiet.

Ofrene i sagen er ifølge anklagemyndigheden dels Rigshospitalet og dels det medicinalfirma, som havde bevilget penge til forskningen.

Det bliver advokaturchef Per Justesen, som skal føre sagen ved Københavns Byret.

Påstanden er, at lægen idømmes frihedsstraf.

Endnu er det ikke fastlagt, hvornår retssagen skal løbe af stablen, oplyser han.

/ritzau/