Lad være med at sulte dig, når du træner
Spis rigeligt, når du løfter jern! Det andet kan ikke betale sig! Scanpix - modelfoto
Dropper du kalorierne, når du træner, så kan det både ødelægge dine chancer for at tabe dig og effekten fra din træning.

Hører du til dem, der mener, at det handler om at spise mindst muligt og træne mest muligt, når du vil tabe dig, så bør du læse med her.

Mangler du en madplan til hverdag? Læs mere på femina.dk

Det er nemlig rigtigt, at man skal spise mindre, end man forbrænder, men spiser du alt for lidt, så kan det have den modsatte effekt.

- Spiser du for lidt kan det have den modsatte effekt, for man ender ofte med at tabe muskelmasse og komme ud af form. Det er sådan, at jo højere muskelmasse, som du skal træne og spise en del for at opnå, jo mere vil du også forbrænde, når du hviler dig. Derfor er det også vigtigt, at du spiser ofte og nok i hverdagen, siger personlig træner Cornelis Elander til KK.no.

Spiser man mindre sender det signaler til kroppen om, at man kører på lavblus, og det er negativt for forbrændingen, muskelmassen og energien. Det er vigtigt at signalere til kroppen, at den ikke er udsat for ’hungersnød’, men at den jævnligt får tilført sund mad. Så vil forbrændingen forblive høj, og man have mere energi, når man skal træne.

Se træningsmetoden, der giver en fast numse, på femina.dk

- I stedet for at drosle ned for maden bør man i stedet koncentrere sig om at spise det rigtige. Frokost er dagens vigtigste måltid, hvad enten du ønsker mere muskelmasse, eller du vil gå ned i vægt. Det er også det måltid, hvor du lettest kan unde dig selv nogle ekstra kalorier og kulhydrater, forklarer Elander.

Men det er også vigtigt at spise lidt aftensmad.

- Mange har en regel om, at de ikke må spise efter klokken 20-21.00. Derfor ender de ofte op med at sulte sig og miste muskelmasse og komme ud af form. Derfor er det også helt essentielt, at du spiser et måltid senere på aftenen.  Det kan for eksempel være mad bestående af lidt hytteost, nødder, salat, avokado en proteinshake eller mørk chokolade, slutter Elander.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media