LA-ordfører: Thorning-sag mest interessant
Sagen om Helle Thorning-Schmidts (S) skatteforhold er mere interessant end Henriette Kjærs (K), mener Ole Birk Olesen (LA) Foto: Gregers Tycho / POLFOTO
Peter Lofts situation er ikke blevet forværret, efter han angiveligt har blandet sig i Henriette Kjærs økonomiske forhold, siger ordfører.

Peter Loft har blandet sig i andre politikeres økonomiske forhold end Helle Thorning-Schmidt (S), siges det.

Men selvom han også har haft et vågent øje på Henriette Kjærs (K) privatøkonomi, mener skatteordfører Ole Birk Olesen (LA) ikke, at det belaster departementschefen yderligere.

Det siger han til Newspaq.

"Ud af de to sager mener jeg, at der er mest grund til at interessere sig mest om den sag, der handler om Helle Thorning-Schmidt," siger han.

"Da hun ikke var minister, kan man have den mistanke, at sagen havde et politisk motiv. Det er det, der skal undersøges. Om det var for galt, forkert eller direkte lovstridigt," siger Ole Birk Olesen.

I sagen om Henriette Kjær mener han, at det er mere naturligt, at der er en interesse fra Statsministeriet, der fik oplysningerne videregivet fra Skatteministeriet.

"Ligesom der er fokus på ministrene inden de godkendes, kan der også være det, mens de sidder som ministre," siger han.

Ole Birk Olesen kan ikke vurdere, om det er problematisk eller ulovligt, at informationer om Henriette Kjær er vandret mellem ministerierne.

"Der videregives i forvejen oplysninger mellem Justitsministeriet og Statsministeriet, når man skal sikkerhedsgodkende ministrene. I hvert fald imellem den del af ministeriet, der har med sikkerhedsgodkendelserne," siger han.