Kyniske FCK sænker Randers i overtiden
Med to mål i overtiden fik FCK vendt et truende nederlag til en 3-2 sejr over Randers.

FC København fik med sejr på 3-2 over Randers FC en fin optakt til den svære returkamp mod franske Lille på onsdag i Champions League-kvalifikationen. Men det var først til allersidst i topkampen, at holdet viste klassen.

På mål af Andreas Cornelius og Sölvi Ottesen i overtiden kunne FCK bevare førstepladsen i Superligaen.

Randers FC viste ellers med enorm løbevillighed, gejst og de vigtige marginaler, at holdet i øjeblikket hører til i toppen af Superligaen. Men da posen skulle lukkes til, slap FCK fri og var kyniske.

FCK-træner Ariël Jacobs havde rystet posen godt med spillere op til kampen. Seks ændringer i holdopstillingen i forhold til i tirsdags i Parken mod Lille. Det gav plads til hjemvendte Michael Jakobsen, men forsvarsspilleren fik ikke nogen drømmedebut.

Indtil kort før pausen havde de rimelig styr på Randers' offensiv. Hjemmeholdet havde kun en enkelt stor mulighed, da Nicolai Brock-Madsen var hurtig til at følge op på en returbold, da John Wiland ikke kunne holde et ufarligt langskud fra Jonas Kamper.

Men en mistimet tackling midt på banen fra Sölvi Ottesen gav Ronnie Schwartz direkte løb mod FCK's mål, og da ingen andre forsvarsspillere gik til ham, fik han tid og plads til at sende bolden ind bag FCK-keeperen til en overraskende kronjysk pauseføring.

Indtil da havde københavners angreb haltet gevaldigt i tempo og skarphed, hvor Andreas Cornelius var eneste farlige spiller i en første halvleg, hvor specielt César Santin var langt fra Champions League-formen.

Brasilianeren blev i pausen erstattet af Nicolai Jørgensen, som slog til med et hovedstød efter 13 minutter af anden halvleg. Men FCK havde knap fået armene ned, da Michael Jakobsen to minutter efter begik straffespark, som Ronnie Schwartz sikkert scorede på.

En situationen, hvor FCK'erne mente, at Michael Jakobsen blev skubbet, inden han ramte bolden med hånden. Scoringen satte dog mere tempo i FCK's angreb, og David Ousted i Randers-målet måtte hove en stor redning frem på et hovedstød fra Andreas Cornelius.

Og otte minutter før tid var FCK-angriberen igen på færde med hovedet, men denne gang ramte bolden stolpen.

I resten af kampen summede FCK om kronjydernes mål, men holdet og ikke mindst David Ousted fik reddet den voldsomme storm, inden kampen gik ind i overtiden, hvor kronjyderne fik en spand iskold vand i hovedet.

/ritzau/