Kvinder holdes fanget i Qatar
Flere hundrede kvinder og børn er tilbageholdt i et udvisningscenter i Qatar, selv om FN udsendinge opfordrede til en frigivelse for over en månded siden.

Hundredevis af kvinder og børn, heraf flere nyfødte babyer, bliver tilbageholdt i et udvisningscenter i golfstaten Qatar, skriver den Dubai-baserede avis Gulf News. En FN-udsending, der har været inde at besøge kvinderne for over en måned siden, opfordrer de qatarske myndigheder til at frigive kvinderne. Men indtil videre er der ingen reaktion.

»Disse kvinder og deres børn burde betragtes som ofre og ikke som kriminelle. Vi har skrevet til Indenrigsministeriet, og bedt om kvindernes frihed, men ministeriet har ikke svaret,« siger en anonym kilde fra det nationale kontor for kampen mod menneskehandel til avisen.

Overfyldte lokaler

Kvinderne er generelt kommet til Qatar for at arbejde for velhavende arabiske familier. Nogle af dem er kommet ind på ulovlig vis, mens andre er flygtet fra familier, der misbrugte dem. Det har ikke været muligt for journalister at komme ind i bygningen.

Men Sigma Huda, der rapporterer til FN om menneskehandel, har efter et besøg i centret taget afstand fra de forhold, kvinderne og børnene lever under.

»Mange af kvinderne lever i længere perioder under overfyldte forhold. De har begrænset kontakt til deres familier og får intet at vide om deres sags status,« siger hun til avisen.

Samtidig beskriver hun situationen for de fremmede kvindelige arbejdere som værende af »alarmerende proportioner«, og opfordrer den qatarske regering til at leve op til dens forpligtigelser omkring menneskehandel.

De qatarske myndigheder ønsker ikke at kommentere situationen, men oplyser at 251 af de 1.168 mennesker på centrene er kvinder.