Kvinder dropper undersøgelser for kræft
Danske kvinder er ligeglade med, at man kan dø af livmoderhalskræft. Hver fjerde springer den undersøgelse over, som kan forebygge sygdommen.

Et besøg hos lægen hvert tredje år, en hurtig lille celleprøve fra livmoderhalsen, og danske kvinder kan være med til at undgå livmoderhalskræft.

Alligevel springer hver fjerde kvinde den forebyggende undersøgelse over, viser en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse. Det skriver dato.

Og det er et problem, for danske kvinder har den højeste forekomst af livmoderhalskræft i EU, og yderligere også den største dødelighed som følge af sygdommen.

»Set i lyset af, at vi ligger så højt i forekomsten af livmoderhalskræft i Europa, så et der for mange,« siger overlæge hos Kræftens Bekæmpelse, Iben Holten. til avisen.

Ifølge overlægen er halvdelen af kvinder med livmoderhalskræft i dag aldrig blevet undersøgt. Kvinder mellem 23 og 59 år bliver indkaldt til undersøgelse hos deres praktiserende læge hvert tredje år for at få taget en prøve for celleforandringer, som kan føre til livmoderhalskræft.