Kvindelandstræner håber på træning mandag
Kvindelandsholdets forestående landsholdssamling er alvorligt truet af konflikt. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Søren Randa-Boldt håber, at kvindelandsholdet kan samles som planlagt. Ellers venter der en røvfuld, spår han.

Det danske kvindelandshold i fodbolds forestående landsholdssamling er i alvorlig fare for at blive spoleret som følge af konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen.

Forhandlingerne om en ny landsholdsaftale brød fredag aften sammen igen. Men kvindelandstræner Søren Randa-Boldt håber, at parterne kan nå at blive enige, så holdet møder ind som planlagt i landsholdslejren mandag.

- Jeg ved ikke, hvad det kommer til at betyde for forberedelserne. Jeg håber, at spillerne kommer i morgen, og hvis de ikke gør det, så får vi - som jeg tidligere har sagt - en røvfuld.

- Mere har jeg ikke rigtig at sige til det, siger landstræneren.

Danmark skal fredag møde Sverige på udebane. De to lande er på forhånd spået til at skulle dyste om førstepladsen i kvalifikationsgruppen frem mod VM.

Da holdet skulle samles for en måned siden, endte det med, at kvinderne ikke mødte op, fordi en aftale ikke var på plads. Det førte i første omgang til, at den udsolgte testkamp mod Holland blev aflyst.

Spillerne selvtrænede uden indblanding fra landstræneren, men man nåede at blive enige om en midlertidig aftale, der sikrede, at Danmark kunne stille op til VM-kvalifikationskampen i Ungarn.

Denne gang har spillerne sagt, at de ikke stiller op på en midlertidig aftale.

Søren Randa-Boldt overtog landstrænergerningen fra Nils Nielsen, der førte holdet frem til EM-sølv i august.

/ritzau/