Kurt Westergaard er Danmarks farligste navn
Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library (Foto: )
Mange af de 82 danskere, der hedder Kurt Westergaard ligesom Muhammed-tegneren, har fået dødstrusler. PET yder beskyttelse til flere af tegnerens navnebrødre.

• Muhammed-tegners kone bortvist fra job
• Westergaard mangler skjulested
• Han skulle dræbes for sin tegning

Det er en farlig tid landets mange Kurt Westergaard er oplever i øjeblikket.

For tre uger siden anholdt Århus Politi tre mennesker, som Politiets Efterretningstjeneste mistænkte for mordplaner mod tegneren Kurt Westergaard. Han skulle myrdes, fordi han havde tegnet Muhammed med en bombe i turbanen.

Men også mange af de 81 andre danskere, der hedder Kurt Westergaard med v eller w, har modtaget adskillige dødstrusler via telefon eller brev. Blot fordi de tilfældigvis deler navn med tegneren.

Politiets Efterretningstjeneste har således ydet beskyttelse til flere af landets Kurt Westergaard er.

Det viser opkald som Nyhedsavisen har foretaget til over 20 af navnebrødrene til den dødstruede tegner.

Inge Westergaard fra Rødby er gift med Kurt, og modtog opkald i denne uge.

»Tirsdag ringede en anonym mand to gange. Er du kæreste med tegneren Kurt Westergaard? spurgte han. Da jeg sagde nej, smækkede han røret på. Det var ubehageligt. Jeg ringede til politiet, og i går kontaktede PET mig,« siger hun.

Og entreprenøren Kurt Westergaard fra Aabenraa fortæller, at han har modtaget fire dødstrusler på mail og samme antal over telefonen.

»Det værste er, at de også har ringet til mine tre børn under 15 år. Vi var bange for, at de ville kidnappe dem på gaden. Det var værst for et par år siden og virkelig uhyggeligt. Det var danskere med udenlandsk accent, der truede mig. De ville tage min familie og myrde mig,« siger Kurt Westergaard fra Aabenraa, der flere gange har talt med politiet om de ubehagelige trusler mod ham og hans familie.

Og den Kurt Westergaard, der rent faktisk er tegneren, er ked af, at hans navnebrødre har fået dødstrusler:

»Men i det mindste har de taget lidt af det voldsomme pres, det har lagt på mig. Som en af mine venner siger: Det er synd for Kurterne,« siger tegneren Kurt Westergaard, der dagligt er i kontakt med Politiets Efterretningstjeneste.

via Listen To News