Kurdisk militær tager ansvar for tyrkisk helikopterstyrt
13 soldater mistede livet onsdag i et helikopterstyrt i Tyrkiet. Fredag siger kurdisk militær, at det skød helikopteren ned. Foto: Adem Altan/AFP
13 soldater blev dræbt, da en tyrkisk helikopter onsdag aften styrtede ned i Tyrkiet. PKK hævder at stå bag.

Kurdisk militær hævder at have skudt en tyrkisk helikopter ned. Den styrtede ned onsdag aften i det sydøstlige Tyrkiet og dræbte 13 soldater.

Det oplyser Kurdistans Arbejderparti (PKK) i en udtalelse udsendt gennem nyhedsbureauet Firat.

- En helikopter af typen Cougar fra det tyrkiske militær blev skudt ned, mens den var i luften i området i Senoba, skriver det kurdiske parti i udtalelsen.

Efter ulykken forlød det ellers, at helikopteren, der er af mærket AS 532 Cougar. styrtede ned, fordi den ramte en højspændingsledning.

Helikopteren faldt til jorden i byen Uludere i provinsen Sirnak kun tre minutter efter, at den var lettet. Redningshold rykkede herefter ud til den nedstyrtede helikopter.

Området ligger omkring ti kilometer fra grænsen til Irak.

Det kurdiske militær påstår, at helikopteren med soldaterne "koordinerede en operation" ved bjerge i det sydøstlige Tyrkiet.

Lederen af den tyrkiske hær, generelt Hulusi Akar, rejste efterfølgende til området for at lede de tekniske undersøgelser efter ulykken. Adskillige ministre har også besøgt området.

Tyrkiet og vestlige allierede betragter PKK som en terrororganisation, og bevægelsen har længe kæmpet for en løsrivelse af de sydøstlige Tyrkiet.

Angreb fra PKK-oprørere har siden 1984 kostet 40.000 mennesker livet.

I marts var et andet helikopterstyrt i landet. Her blev syv personer dræbt, heriblandt fire russere. Det skete i Istanbul, da helikopteren ramte et tv-tårn.

/ritzau/AFP